Emperor-nokkamies ylistää ”rohkeaa” ja ”nerokasta” Kanye Westiä

Ihsahn sanoo räppärin vaikuttaneen suuresti omaan soolotuotantoonsa.

21.11.2018

Emperor-nokkamies Ihsahn kertoi soolotuotannosta suurista vaikuttajista tsekkiläisen Metalshop TV:n haastattelussa ja sanoi ihailevansa suuresti kohuräppäri Kanye Westiä ja varsinkin tämän Yeezus-albumia.

”Jos ihan rehellisiä ollaan, niin hänen persoonaansa ja hahmoonsa ei ole kovin helppo samaistua. Joskus oma suhtautuminen ja suhde artistiin – jos he tekevät jotain, mistä et pidä – vaikuttaa siihen, miten kuuntelet musiikkia. Mutta kukaan ei voi kiistä, etteikö hän olisi rohkea ja mielestäni se megalomaaninen ego kaiken takana tekee [hänen musiikistaan] nerokasta. Kun huudat levyllä ’Olen Jumala’, siinä ei ole kaupallista ajatusta taustalla. Se on hullua ja rakastan sitä”, Ihsahn perustelee.

”Minulla on teoria, että todella uutta musiikkia ja nerokkaimpia asioita tehdään joko valtavirran ulkopuolella, missä raha ei liiku ja asioita tehdään vain taiteellisesta kunnianhimosta tai sitten ihan huipulla, missä rahaa on niin paljon, että voi tehdä mitä vaan eikä välitä mistään. Loput siinä keskellä yrittää vain tehdä ’oikeita’ asioita ja kompromisseja päästäkseen sinne huipulle.”

YouTube video

Lisää luettavaa