”En ymmärtänyt, miksi Jumala vei laulukykyni” – Jon Bon Jovi kertoo leikkaukseen johtaneista ongelmistaan

Vuosikymmenien ura oli päättyä.

11.02.2024

Dokumenttisarjansa Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story tiimoilta yhdysvaltalaisen tv-kriitikoiden yhdistyksen Television Critics Associationin lehdistötilaisuudessa haastateltavana ollut Jon Bon Jovi avautui uransa jatkoa uhanneista terveysongelmistaan.

– Olen ylpeä siitä, että olen oikea laulaja. Olen laulanut Pavarottin kanssa ja opiskellut alaa neljäkymmentä vuotta. En vain hauku ja ulvo, vaan tiedän, kuinka lauletaan. Joten kun Jumala vei minulta kyvyn laulaa, en ymmärtänyt miksi. Vitsailin silloin, että ainoa asia joka on mennyt nenääni on sormeni, joten sille ei ollut mitään syytä.

– Toinen äänihuuleni oli surkastunut. Niiden kuuluisi näyttää samalta, mutta ajatellaanpa että toinen niistä oli yhtä paksu kuin peukaloni ja toinen kuin pikkusormeni. Vahvempi työnsi heikompaa sivuun, enkä sen vuoksi laulanut hyvin. Taitoni vietiin minulta.

– Onneksi löysin kirurgin, joka pystyi tekemään aivan uudenaikaisen implantin jolla heikompi äänihuuleni korjataan. Prosessi on edelleen kesken.

Dokumentin kuvausten aikana mies ei ollut varma, pystyisikö enää koskaan laulamaan ammattimaisesti.

– Sanon viimeisissä jaksoissa, että jos vain saan työkaluni takaisin, loppujen kanssa pystyn toimimaan. Pystyn kirjoittamaan biisin, pystyn esiintymään yhtä hyvin kuin kuka tahansa, mutta tarvitsen työkaluni.

Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story julkaistaan huhtikuun 26. Päivä Hululla.

Lisää luettavaa