Ennakkosoitossa Oceanwaken kunnianhimoinen eepos

06.03.2017

Oceanwake julkaisee 10. maaliskuuta albuminsa Earthen. Luvialaislähtöisen porukan kolmas albumi koostuu kahdesta yli 20-minuuttisesta post-metal- ja doom-eepoksesta. Inferno tarjoaa levyn ennakkokuunneltavaksi sen ilmestymiseen asti.

Laita Earthen soimaan ja lue soittimen alta kitaristi Martti Kosken kommentit kappaleista.

A Storm Sermon

– Earthenin poveen johdattelee A Storm Sermonin haikea alkusoitto. Ebow’n, viipyilevän bassokuvion ja kitaran kudelma etenee surullisen marssin tahdittamana omassa tyyneydessään.

– Tyven katoaa ja murskaavien riffien hyökyaalto aloittaa pauhaavan saarnan.

– Mielipuolisuuden tauottua kolkko, junnaavakin äänimaisema ottaa oman tilansa. Toistot ja kokeilevat rytmit tasoittavat pauhua, mutta pitävät edelleen tiukasti otteessaan.

– A Storm Sermonin ilmavampi osuus on Earthenin iäkkäämpää musiikkia. Eteerisellä laululla varustettu osuus leijailee omissa viileissä tuulissaan kohden pakkasenpuraisemaa purkautumista. Osuudesta on tuotettu myös ansiokas musiikkielokuva, jonka toteutuksesta vastasi Vesa Ranta.

– Laulu pakenee uomiinsa, mutta hyökkää hyökyaaltona päälle vielä kerran. Hypnoottiset kitarat punovat maltillisesti verkkoaan ja iskevät kuulijaansa salakavalasti kiinni. Saarna jylisee, rummut vyöryvät päälle voimalla ja taustatulta antaa albumia tuottaneen Jonne Järvelän kekseliäät lyömäsoitinsovitukset.

– Kurimus taukoaa omasta pauhustaan ja laskee kuulijan takaisin omaan kolkkoon tyveneensä.

In Amidst the Silent Thrones

– Oceanwaken pisin ja moniulotteisin teos.

– Kuiskailut, riivatut tulkinnat, linnoituksen kokoiset riffit ja iskumelodiat luovat juhlavansynkän alkusoittonsa.

– Teoksen edetessä rytmit kuljettelevat itämaiden savuisilta kujilta aina black metalin jäätiköille asti. Kepeitä duureja, valtameren kokoisia tunnelmia ja hyökkääviä riitasointuja marssitetaan kuulomaille jopa pakahduttavalla vyöryllä.

– Kun pauhu lakkaa, jää jäljelle täysin uusi ja tutkimaton äänimaisema. Etäinen, avaruudellinen mutta myös lämpöä hehkuva.

– Teos ei kuitenkaan malta sulkeutua hetkelliseen seesteisyyteensä, vaan kuljettelee sokkeloisen polkunsa kautta kohden monumentaalista finaaliaan.

– Lopun tremolo leikkaa kuulijansa takaisin hiljaisuuteen.

Lisää luettavaa