Ensiesityksessä Hanging Gardenin musiikkivideo – pätkä kuvattu yhteistyössä tanssija Arttu Peltoniemen kanssa

Hanging Garden kokeili uudella musiikkivideolla jotain erilaista.

Melankolista ja monipuolista metallia soittava Hanging Garden on raapaissut kasaan musiikkivideon aiemmin tänä vuonna ilmestyneen Skeleton Lake -levyn Field of Reeds -kappaleesta.

Video syntyi yhteistyössä tanssija Arttu Peltoniemen kanssa, joka oli hakenut apurahaa kameralle koreografioinnin opettelemiseen:

”Ollaan oltu Tonin (Hatakka, laulu) kanssa frendejä jo kahden vuosikymmen takaisista narikkaduuneista asti, ja myös Nino (Hynninen, koskettimet) ja Riikka (Hatakka, laulu) ovat mun pitkäaikaisia ystäviä. Sillon narikassa ei vielä kauheesti juteltu. Mua kiinnosti lähinnä tytöt ja Tonia murjottaminen”, Peltoniemi pohjustaa.

”Mulla oli jäätävin rokkipoliisivaihe menossa ja Artulla oli erikoishousut”, Toni Hatakka jatkaa muistelua.

”Mullakin oli erikoishousut, mutta olin jo ainakin puoli vuotta aiemmin lopettanut niiden käytön ja siksi mielestäni parempi ihminen. Jos joku ei tiedä, niin erikoishousut ovat vuosituhannen taitteen heviskenen vitsaus, eli reisarit, joista roikkuu naruja, solkia ja rensseleitä. Laittakaa vaikka Googlen kuvahakuun ‘Sipilä erikoishousuissa’, jos haluatte graafisen demonstraation asiasta.”

Musiikkivideon sisältö on mietitty yksissä tuumin:

”Meillä oli sama tulkinta tän biisin sanomasta, ja muutenkin aika samankaltainen maailmankuva”, Peltoniemi myöntää.

”Haluttiin tehdä tanssielokuvallinen teos, ja sisällöllisesti osuttiin hyvin tähän maaliin. Leikkaus kuitenkin kallistuu tyylillisesti musavideogenreen päin, kuten tälle videolle sopii.”

“Mun mielestä on tosi siistiä, miten videon kerronnalliset osat luo kontekstin sille tanssille, jota Arttu teoksessa veivaa”, Hatakka kiittelee.

”Kuvauspaikaksi valikoitu autioitunut ja umpeenkasvanut kurssikeskuksen sisäpiha loi myös aivan mainiot puitteet. Löysimme paikan pussikaljareissulla Riikan, Ninon ja tämän kumppanin kanssa keväällä.”