Ensiesityksessä Shereignin ensimmäinen musiikkivideo – itsensä etsimistä kysymyksiä herättävässä ympäristössä

Losing Sight on rocktulokkaan ensimmäinen singlejulkaisu.

11.11.2020

Kotimainen metallitulokas, vuonna 2015 alkunsa saanut Shereign, jonka riveissä vaikuttaa Fear of Dominationin ja Black Light Disciplinen jäsenistöä, julkaisi viime perjantaina debyyttisinglensä Losing Sight. Ensimmäiseksi singlejulkaisuksi kappale valikoitui sen perusteella, että sillä on iso merkitys bändille ja erityisesti laulaja Sara Strömmerille.

”Hain Shereigniin laulajaksi juuri tällä kappaleella. Lähetettyäni Joonakselle (Pulkkinen, kitara) demolaulut hän päätti varsin nopeasti, että pesti on minun. Niinpä kappaleella on elämässäni monia merkityksiä. Lyriikat kertovat siitä, miten jokin vanha asia saatetaan päätökseen, mikä antaa taas tilaa uudelle. Tosin aina silloin tällöin saatamme myös unohtaa ne asiat, joilla on oikeasti eniten merkitystä”, Strömmer kuvailee.

Kappaleeseen kuvattiin myös musiikkivideo, jonka kuvauslokaatioksi valikoitui ”elämystavaratalo” Kasvihuoneilmiö. Video julkaistaan virallisesti huomenna torstaina, mutta se saa nyt ensiesityksensä Infernon välityksellä.

”Lähdimme ylipäätään hakemaan hieman unenomaista fiilistä ja sellaista satumaista tunnelmaa niin värien kun miljöön osalta. Emme halunneet lähteä mihinkään perinteiseen tarinalliseen videoon, vaan enemmänkin siihen, että videolta nousee esiin ajatuksia herättäviä kuvia ja hetkiä, mistä voi katsoja saada omia visioita jos on saadakseen. Koska bändi on uusi ja video ensimmäinen, oli tärkeää, että bändin hahmot tulevat selkeästi esiin. Mutta välttääksemme perinteisen soittovideon, missä bändi veivaa tyhjässä teollisuushallissa, päätimme, että ympäristön tulee herättää kysymyksiä”, kommentoi ohjaaja Miikka Tikka.

“Olin alussa hieman skeptinen sen suhteen, että miten kuvauslokaatio ja kappaleen lyriikat sopivat teemallisesti yhteen, mutta olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Video antaa visuaalisella puolella niin paljon mahdollisuuksia erilaisille tulkinnoille, että se tukee lyriikoiden ’itsensä etsimisen’ teemaa erinomaisesti”, lisää Strömmer.

Lisää luettavaa