Ensiesityksessä uuden Ayreon-rockoopperan avausraita – mukana myös Floor Jansen, James LaBrie ja Simone Simons

26.01.2017

Hollantilaisen multi-instrumentalisti Arjen Lucassen Ayreon-yhtyeen tulevalta eepokselta on julkaistu ensimmäinen musiikkinäyte.

The Day That the World Breaks Down on tupla-albumi The Sourcen avausraita, jolla esitellään tarinan eri rooleissa kuultavia laulajia, joita on levyllä kaiken kaikkiaan yhteensä kaksitoista. Mukana on niin historioitsija James LaBrie (Dream Theater), valtuutettu Simone Simons (Epica), kapteeni Tobias Sammet (Edguy, Avantasia), astronomi Hansi Kürsch (Blind Guardian) sekä tietysti suomalaisia ilahduttavasti Floor Jansen (Nightwish) biologina.

28. huhtikuuta julkaistava The Source on ensimmäinen Ayreon-levy sitten vuoden 2013 The Theory of Everythingin ja se on esiosa Lucassenin Planet Y/Forever -saagaan, joka saatettiin päätökseen vuoden 2008 01011001-albumilla. The Source -tuplalevy sisältää 17 kappaletta, ja tarjolla on myös bonus-dvd haastatteluilla, videoilla ja behind the scenes -materiaalilla varustettuna.

Alla olevalla The Day That the World Breaks -videolla Lucassen esittelee tarinan hahmot ja laulajat sekä kertoo hauskoja nippelitietoja levyn synnystä ja avaa taustatarinaa.

Lisää luettavaa