Ensimmäinen Hellsinki Metal Festival on jo nurkan takana – ota tästä infopaketti haltuun

Nordiksella rytisee 11. ja 12. elokuuta.

02.08.2023

Helsingin jäähallin eli tuttujen kesken Nordiksen alueella järjestetään ensi viikolla kaksipäiväinen Hellsinki Metal Festival. Seuraavassa kaikille paikalle suuntaaville hieman infoa, joka on hyvä lukaista ja sisäistää sujuvan festarireissun varmistamiseksi.

Portit alueelle aukeavat sekä perjantaina 11.8. että lauantaina 12.8. kello 13. Sisäänpääsyn nopeuttamiseksi ja ruuhkien välttämiseksi ostetut liput voi käydä vaihtamassa rannekkeisiin ennakkoon kauppakeskus Forumin (Mannerheimintie 20) kolmannessa kerroksessa Granitin ja Hanko Sushin välissä sijaitsevassa vaihtopisteessä tiistaista 8.8. alkaen. Ennakkovaihtopiste on tiistaista torstaihin avoinna kello 14-20, perjantaina kello 9-12.

Lippuja on edelleen saatavilla Tiketissä. Halvemmat hinnat ovat voimassa huomiseen (4.8.) asti, jonka jälkeen yhden päivän peruslipun hinta nousee 103,5 euroon, kahden päivän puolestaan 149 euroon. Jo ostettuja lippuja on mahdollista päivittää astetta parempiin RIP-lippuihin (Really Important Person) ottamalla yhteyttä lipun myyneeseen lippukauppaan. Päivityksen hinnaksi tulee lipunhinnan erotus plus lippukaupan määrittelemä palvelumaksu. Ryhmälippuja ei ole mahdollista päivittää.

Saapuminen festivaalialueelle tapahtuu Nordenskiöldinkadun puolelta. Havainnekuva alueesta löytyy tästä. Festareilla ei ole omaa parkkialuetta ja lähialueella on parkkipaikkoja tarjolla niukasti, joten paikalle suositellaan saapumaan julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen. Omia tavaroita voi jättää säilytykseen sisäänkäynnin yhteydessä olevaan narikkaan, joka on auki festarialueen aukioloaikoina. Narikan hinta on 3,50€ per käynti.

Festivalialueen maksutapoina käyvät korttimaksu sekä käteinen, mutta järjestäjät suosittelevat käyttämään lähimaksua.

Sisääntulijoille tehdään portilla turvatarkastus. Sallittuihin esineisiin lukeutuvat muun muassa tyhjä puolen litran läpinäkyvä muovipullo, maksimissaan 70mm linssillä varustettu kamera ja GoPro, reseptilääkkeet, käsidesi, aurinkorasvat ja perustelluista syistä myös pienet välipalat kuten suklaapatukat. Kiellettyjä esineitä ovat puolestaan muun muassa sateenvarjot, yli 70mm linssillä varustetut järjestelmäkamerat, selfiekepit, alkoholituotteet, lasipullot ja tölkit sisällöstä riippumatta ja retkituolit. Niin ja jätetään myös ne aseet ja ilotulitteet kotiin. Tarkempi lista sallituista ja kielletyistä esineistä löytyy täältä.

Ensimmäiset esiintyjät nousevat molempina päivinä lauteille kello 13:30. Perjantaina viimeinen esiintyjä aloittaa vartin yli keskiyön, lauantaina puolestaan keskiyöltä. Tarkemmat soittoaikataulut voit katsoa tästä.

Eikä musiikkitarjonta rajoitu pelkästään Nordikseen vaan ohjelmaa tarjoavat lisäksi etko- ja jatkoklubit Korjaamolla sekä On the Rocksissa. Liput klubeille kustantavat festarirannekkeen kera 10€ ja ilman ranneketta 15€.

Lisää luettavaa