Entinen Absu-kitaristi sanoo saaneensa potkut bändistä transsukupuolisuutensa vuoksi – ”Minut heivattiin roskan lailla ulos”

Melissa Moore väittää nokkamies Russ R. Givensin sanoneen, ettei "bändissä ole sijaa naiselle".

21.07.2020

Alkuvuodesta pillit pussiin laittaneen jenkkiläisen black/thrash-veteraani Absun entinen kitaristi, vuosina 2010-2018 bändissä vaikuttanut Melissa Moore (tuolloin vielä Matt Moore) sanoo saaneensa yhtyeestä potkut transsukupuolisuutensa vuoksi. Moore avautui asiasta Facebookissa viime viikonloppuna samoihin aikoihin, kun Absu-nokkamies Russ R. Givens eli Proscriptor McGovern tiedotti pistäneensä Absu-basisti Paul M. Williamsonin (Ezezû) kanssa pystyyn uuden Proscriptor McGovern’s Apsû -yhtyeen.

”Russ Givens ja Paul Williamson ovat transfoobikkoja – minut heivattiin roskan lailla ulos Absusta, koska olen transsukupuolinen”, Moore lataa suorat sanat heti kättelyssä.

”Kerroin bänditovereilleni olevani transsukupuolinen, kun olimme viimeisellä kiertueellamme 2017. Silloin kaikki välillämme muuttui. En pyytänyt heitä kutsumaan minua eri nimellä tai käyttämään minusta eri pronominia – halusin vain heidän tietävän, että olen trans ja siinä kaikki. He alkoivat kohdella minua kuin hylkiötä. He eivät esimerkiksi halunneet jakaa kanssani hotellihuonetta. Ajattelin, että heidän negatiivinen suhtautumisensa muuttuu kyllä ajan kuluessa, koska olin edelleen sama ihminen eikä asia vaikuttanut esiintymiseeni millään tavalla. Mutta pian sen jälkeen Russ erotti minut tekstiviestillä.”

”Saatuani viestin soitin Russille ja sanoin, ettei hän voi käyttää minun kappaleitani levyllä, jonka olimme juuri nauhoittaneet. Hän ihmetteli, miksei voisi. Vaadin saada tietää syyn erottamiseeni ja hän vastasi vain, että ’Sinä annoit itse itsellesi potkut päätökselläsi’. Kysyin, mistä vitusta oikein puhut? Siitäkö, että päätin, etten aio enää kärsiä henkilökohtaisessa vankilassani? Sinun mielestäsi minun pitäisi siis mennä takaisin selliini ja piilotella, kuka oikeasti olen? Minulla ei ole mitään salattavaa, vaan sinä häpeät olla lavalla kanssani. No, minä häpeän, että musiikkini liitetään tuollaiseen mieheen kuin sinä.”

”Russin vastaus oli, että Absussa on kyse barbaarismista ja mystiikasta ja plää plää plää, ja ettei bändissä ole sijaa naiselle.”

Moore kertoi myöhemmin ottaneensa yhteyttä Proscripton McGovern’s Apsû -yhtyeen esikoislevyn myöhemmin tänä vuonna julkaisevaan Agonia Recordsiin varmistaakseen, ettei levyllä käytetä hänen tekemiään kappaleita. Moore sanoo olevansa iloisesti yllättynyt, koska levy-yhtiössä vakuutettiin, ettei hänen kappaleitaan ole levyllä.

”Olen oikeasti yllättynyt, koska ex-bändini yritti viimeiseen asti muiluttaa biisejäni läpi entiselle levy-yhtiölle Spinefarmille/Candlelightille (jotka toimivat oikein, koska eivät suostuneet julkaisemaan levyä olosuhteet huomioon ottaen). Tämä on suuri helpotus, sillä minulla on suunnitelmia noiden kappaleiden varalle”, Moore toteaa.

Lisää luettavaa