Entombed-saippuaoopperan viimeisin juonenkäänne: nimen käyttöoikeudesta annettiin oikeuden päätös

Ruotsalaisen death metal -legenda Entombedin ympärillä on viime vuosina käynyt melkoinen kuhina ja kyräily, kun kahteen leiriin jakaantuneen bändin osapuolet ovat vääntäneet kättä muun muassa bändin nimen oikeudesta. Vastakkain ovat siis olleet laulaja Lars-Göran Petrov, joka luotsaa Entombed A.D. -nimellä kulkevaa yhtyettä, sekä alkuperäisjäsen Alex Hellid yhdessä Uffe Cederlundin ja Nicke Anderssonin kanssa.

Nyt Tukholman käräjäoikeuden patentti- ja taloustuomioistuin on tehnyt päätöksen nimen käyttöoikeudesta ja katsonut asian Hellidin, Cederlundin sekä Anderssonin hyväksi. Oikeus myönsi siis kolmikolle täydet oikeudet Entombed-nimeen. Päätöksestä uutisoi Blabbermouth.

”Olemme totta kai tyytyväisiä tästä päätöksestä. On todella huojentavaa, että kiistaan on viimein saatu ratkaisu ja voimme keskittyä antamaan ihmisille lisää Entombedia”, kolmikko kommentoi Blabbermouthille.

”Olemme keskustelleet ideoista ja suunnitelleet, mitä haluamme tehdä. Odotamme innolla yhdessä työskentelyä saadaksemme aikaan parasta mahdollista Entombedia niin studiossa kuin keikkalavoilla.”