”Eteemme tulee aika ajoin esteitä ja vaikeuksia, jotka vain pitää selättää” – Satyricon-nokkamies antoi tilannepäivityksen terveydestään

Satyr puhui myös yhtyeen cover-levyprojektista.

02.01.2018

Norjalaisen Satyricon-yhtyeen nokkamies Satyr oli hiljattain israelilaisen Met Al Metal -radio-ohjelman haastateltavana ja antoi tilannepäivityksiä muun muassa terveydentilastaan sekä yhtyeen hyllytetyn cover-levyn suhteen. Satyrilla diagnosoitiin vuonna 2015 aivokasvain, mutta laulaja sanoo voivansa tänä päivänä oikein hyvin.

– Kaksi vuotta sitten tilanne oli aivan toinen, kuten kenellä tahansa olisi ollut. Minulla ei ollut syöpää tai mitään sellaista, vain iso kysta aivoissa, mikä aiheutti kaikenlaisia terveydellisiä ongelmia. Sellaiset asiat pitää vain käsitellä ja selvittää. Yleisesti ottaen sitä aikuisena huomaa, että eteemme tulee aika ajoin esteitä ja vaikeuksia, jotka vain pitää selättää – oli kyseessä sitten oma henkinen tai fyysinen terveys tai jonkun perheenjäsenen terveys tai mitä vaan. Valitettavasti se kuuluu elämään ja jokainen kohtaa tällaisia asioita ennemmin tai myöhemmin, Satyr pohtii.

– Olen hoitanut tätä asiaa parhaan kykyni mukaan ja olen nyt siinä pisteessä, että tunnen pystyväni käsittelemään tätä tilaa hyvin. Arvostan myös sitä, miten fanit ovat olleet aidosti huolissaan ja antaneet tukensa. Se on inspiroinut minua suuresti.

Satyrin terveyden vuoksi syyskuussa 2017 julkaistu Deep Calleth upon Deep -albumi ajoi tärkeysjärjestyksessä jo työstövaiheessa olleen cover-levyn ohitse. Satyr toivookin yhtyeen palaavan sen ääreen vielä tulevaisuudessa.

– En tiedä koska niin tapahtuu, sillä meidän täytyy myös todella haluta sitä – emme voi tehdä levyä valmiiksi pelkästään siksi, että se jäi kesken. Levy hyllytettiin, sillä vaikka nautimme siitä, se vei liikaa aikaa tärkeämmältä projektilta. Cover-levyn kaltaisia projekteja täytyy tehdä silloin, kun sille on tilaa elämässä.

Lisää luettavaa