Ex-Iron Maiden -solisti Paul Di’Anno sanoo kärsivänsä vakavasta traumaperäisestä stressihäiriöstä

Pitkään jatkuneet terveysongelmat ovat vaatineet veronsa henkisesti.

17.10.2023

Iron Maidenin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla laulanut Paul Di’Anno on pitkään kärsinyt vakavista terveysongelmista. Tällä hetkellä pyörätuolissa istuva Di’Anno pääsi viime syksynä viimein kauan odotettuun polvileikkaukseen, muttei pysty leikkauksesta huolimatta vielä seisomaan omin jaloin. Tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa laulaja sanoo pitkään jatkuneiden fyysisten ongelmien käyneen myös mielenterveyden päälle.

”Kaiken tämän vuoksi kärsin vakavasta traumaperäisestä stressihäiriöstä. Se ei ole hyvä juttu. Se muuttaa persoonallisuutesi täysin. Toisina hetkinä olen iloinen kuin peipponen, toisina hetkinä huudan ja haluan tappaa ihmisiä. Se ei ole hyvä juttu enkä minä ole sellainen. Olen vain iloinen tyyppi – siihen asti kunnes joku alkaa ärsyttää minua, sitten saat turpaasi. Mutta joo, vaikeaa on ollut”, Di’Anno toteaa.

Di’Annon kamppailua seurataan parhaillaan työn alla olevassa Wes Orshoskin dokumenttielokuvassa. Laulaja ei kuitenkaan tiedä, milloin kyseinen elokuva näkee päivänvalon.

”En totta puhuen tiedä siitä paljoakaan. Olen vain tullut paikalle ja hoitanut osuuteni. Minua harmittaa, koska toivoin olevani jo jalkeilla [julkaisuun mennessä], mutta niin ei ole tapahtunut. Dokkari käy läpi kaikki ylä- ja alamäet, pyörätuolissa olemisen ja koko kamppailun”, Di’Anno sanoo.

”Mutta Orshoski on tehnyt vitun hyvää työtä. Hän editoi parhaillaan koko hommaa, joten se on ulkona hyvin pian. Luoja minua auttakoon, haha!”

Lisää luettavaa