Ex-Iron Maiden -laulajalle tehtiin kauan odotettu leikkausoperaatio – ”Jos kaikki menee hyvin, hän on jalkeilla viikossa”

Di'Annon kamppailusta on tekeillä dokumenttielokuva.

13.09.2022

Iron Maidenin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla laulanut Paul Di’Anno on kärsinyt jo useamman vuoden ajan vakavista terveysongelmista. Hänen polvensa ovat olleet moottoripyöräonnettomuuksien jäljiltä toimintakyvyttömät ja hänen tekopolvensa ovat vaatineet leikkausta, johon Di’Anno ei ole kuitenkaan muiden terveyshuolien vuoksi päässyt.

Viime vuoden lopulla Di’Anno matkasi viimein Kroatiaan valmistautumaan polvileikkaukseen, jota mies on pitkään odottanut ja eilen vihdoin koitti se päivä, kun Di’Annolle tehtiin kolme tuntia kestänyt leikkausoperaatio.

”Lyhyesti sanottuna operaatio on ohi ja lääkäri on lopputulokseen tyytyväinen. Paulin ihoa parsitaan nyt kasaan ja hänet herätetään pian”, Di’Annoa Kroatiassa avustava kirjailija ja Iron Maiden -fani Stjepan Juras kertoi sosiaalisessa mediassa heti leikkauksen jälkeen ja antoi myöhemmin pidemmän ja tarkemman tilanneraportin:

”Polvissa ollut lääkesementti, joka yhdisti jalan luut, saatiin onnistuneesti poistettua ja tilalle laitettiin tekoluu ja -polvi. Paul on herännyt nukutuksesta ja voi hyvin.”

Toipumisennusteiden mukaan Di’Anno pystyy kävelemään omin jaloin ilman tukia alkuvuodesta 2023. Sitä ennen hänelle tehdään ainakin vielä toinen suukirurginen operaatio.

”Tärkeintä on nyt saada leikkaushaava paranemaan ja välttää tulehdusta. Jos kaikki menee hyvin, hän on jalkeilla viikossa. Paul pääsee kotihoitoon kahdessa viikossa ja sen jälkeen hänen seitsemän vuotta kestänyt ajanjakso pyörätuolissa istuen on ohi. Kun pääsemme sairaalasta hän pystyy kävelemään tukien kanssa ja lääkäri suosittelee, ettei Paul enää koskaan edes ajattele istuvansa pyörätuoliin. Mutta se vaatii paljon harjoittelua ja töitä.”

Di’Annon taistelua on seurattu myös kuvausryhmän toimesta ja laulajan koettelemuksesta on tekeillä dokumentti, jonka ohjaa Wes Orshonski. Orshonski on ohjannut muun muassa Lemmy-elokuvan (2010) sekä The Damnedista ja Wilcosta kertovat dokumentit.

”Tämän vuoksi en halua kertoa liian yksityiskohtaisesti asioista, koska koko Paulin matka läpi helvetin yhdeksän kerroksen kohti lopullista voittoa tullaan näyttämään teille rehellisesti ja autenttisesti”, Juras sanoo.

Lisää luettavaa