Ex-Megadeth-basisti David Ellefson erottamisestaan: ”Minut potkaistiin tien sivuun selvittämään asiat yksin”

"Nytpä tiedämme, miten lojaaleja he ovat", basisti tuumaa.

08.11.2021

Megadethin perustajajäseniin kuulunut pitkäaikainen basisti David Ellefson sai viime loppukeväästä potkut bändistä, kun Ellefsonin ja nuoren naispuolisen fanin välisiä seksuaalisia viestittelyjä ja taltiointeja videopuheluista, joiden aikana osapuolet tyydyttivät toisiaan, vuodettiin nettiin. Ellefsonia syytettiin alaikäisen fanin johdattelemisesta seksuaaliseen kanssakäymiseen, mutta molemmat osapuolet ovat vakuuttaneet naisen olleen täysi-ikäinen tapahtumien aikaan.

Tähän asti Ellefson on puhunut Megadethista melko sopuisaan sävyyn ja vakuutellut, ettei heidän välillään ole pahaa verta. Tuoreessa Jeremy White Show’n haastattelussa Ellefsonin kommenteissa on kuitenkin hieman kitkerämpi sävy ja tämä myöntää tuntevansa tulleensa bändin hylkäämäksi.

”Sataprosenttisesti. [Potkut] perustuivat pelkoon, ei millään lailla realiteetteihin. He sanoivat, että kaikkia osapuolia tullaan kuulemaan ja rehellisesti sanoen ainoatakaan osapuolta ei kuultu”, Ellefson sanoo.

”Minä puolustauduin [syytöksiltä] ja sanoin, että tämä on ihan paskaa. Sanoin heille: ’Hei, he heittivät kuvainnollisesti sanoen Molotovin cocktailin talooni ja polttivat sen. Voisitteko auttaa? Voisitteko antaa tukea? Apu olisi nyt tarpeen’. Mutta minut potkaistiin tien sivuun selvittämään asiat yksin. Selvä. No, nytpä tiedämme, miten lojaaleja he ovat ja menemme eteenpäin.”

Ellefson epäilee, että kevään seksikohu oli Dave Mustainelle enemmänkin tekosyy antaa basistille potkut.

”En tietenkään voi sanoa varmaksi enkä ole keskustellut kenenkään kanssa sen jälkeen. Ehkä hän kantaa kaunaa kun nostin syytteitä [Mustainea kohtaan] 20 vuotta sitten tai kun en suostunut katalogin uudelleenmiksauksiin… Sellaisia asioita. Olen aika varma, että taustalla on pitkäaikainen närästys ja nyt avautui mahdollisuus tasata tilit”, Ellefson toteaa.

”Totuus on se, että kun olet bändissä tai missä tahansa suhteessa – sisaruussuhteessa, avioliitossa, missä vaan – täytyy oppia olemaan yhtä mieltä siitä, ettei asioista olla aina samaa mieltä. Kaikesta ei voi olla samaa mieltä. Ja kun mietin, miten asiat menivät 20 vuotta sitten – tämä ei enää ollut bändi eikä se ollut kumppanuutta vaan se oli joko Mustainen tapa tai ei mitään. Se oli hyvin selvää. Sen vuoksi en jatkanut bändissä silloin 20 vuotta sitten, koska Mustaine käytännössä totesi, että asiat tehdään joko hänen tavallaan tai ei ollenkaan. Ja näin se vain menee.”

Lisää luettavaa