Megadethista potkut saanut David Ellefson: ”Uskokaa tai älkää, mutta välillämme ei ole pahaa verta”

Ellefson vakuuttaa olevansa yhä väleissä muun bändin kanssa.

20.10.2021

Thrash metal -suuruus Megadethin perustajajäsen ja pitkäaikainen basisti David Ellefson sai loppukeväästä kenkää bändistä sen jälkeen, kun tämä joutui some-kohun keskelle. Kohun syynä oli Ellefsonin ja väitetysti alaikäisen fanin välinen seksuaalissävytteinen viestittely sekä julkisuuteen vuodetut tallenteet videopuheluista, joiden aikana Ellefson tyydyttää itseään. Molemmat osapuolet ovat tyrmänneet väitteet siitä, että tämä naisfani olisi ollut alaikäinen tapahtumien aikaan. Ellefson uskoo tulleensa kostopornon uhriksi ja tapauksesta on aloitettu poliisitutkinta.

Ellefson vieraili hiljattain radiopersoona Eddie Trunkin Trunk Nation -ohjelmassa ja puhui tarkemmin potkuistaan ja käänteistä, mitkä lopulta johtivat siihen, että basistille näytettiin ovea. Ellefson sanoo tämän johtuneen eritoten siitä, että hän kommentoi syntynyttä kohua sosiaalisessa mediassa Megadeth-leirin neuvoista huolimatta.

”Kun [viestit ja videot vuotivat julkisuuteen], minulle sanottiin, että älä tee mitään. Varsinkin Megadeth-leirissä haluttiin, etten sano mitään. Mutta henkilökohtainen [lainopillinen neuvonantajani] sanoi, että minun pitäisi sanoa jotain. ’Ihmiset ovat tehneet paskamaisesti ja esittäneet perättömiä väitteitä, sinulla on täysi oikeus puolustautua’. Ja niin tein”, Ellefson kertoo.

”Lopulta se johti siihen, että minut erotettiin Megadethista. Mutta kuten jokaisella meistä, minulla on oikeus puolustaa itseäni, varsinkin jos joku keksii tuollaisia perättömiä väitteitä. Niinpä reagoin asiaan ja asia oli jo oikeastaan ohi. Mutta sitten Megadeth-leiri hyppäsi mukaan ja kommentoi tapausta, vaikkei heidän olisi tarvinnut. Se johti hyvin nopeasti siihen päätökseen, että minä saan lähteä ja he jatkavat eteenpäin.”

”Suunnitelmissa oli aluksi jonkinlainen yhteinen kannanotto, mutta sitä ei tosiaan tapahtunut. Olen siis hieman pettynyt siihen tapaan, miten homma hoidettiin. Mutta ironista kyllä välimme ovat kunnossa. Erosimme ja he jatkoivat matkaa. Uskokaa tai älkää, mutta välillämme ei ole pahaa verta. Ja puhun nyt myös kaikesta siitä, mitä 20 vuotta sitten tapahtui – kaikki syytteet ja muu skeida.”

”Toivoin heille kaikkea hyvää [alkuperäisessä] kannanotossani ja tarkoitan sitä. Olin mukana perustamassa sitä ryhmää 40 vuotta sitten ja ne kappaleet, joihin radiossa törmään, ovat niitä, joita olin mukana tekemässä ja rakentamassa sitä perintöä. Pidän heitä yhä perheenäni ja bändissä on minun DNA:tani.”

Ellefsonin uusi bändi The Lucid, jossa vaikuttavat lisäksi Sponge-solisti Vinnie Dombroski, Fear Factory -rumpali Mike Heller sekä kitaristi Drew Fortier, julkaisi esikoispitkäsoittonsa viime perjantaina (15.10.).

Lisää luettavaa