Game of Thrones -näyttelijä syyttää Marilyn Mansonia seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Väitteet ”todistettavasti valheellisia”, sanoo Mansonin edustaja

Esmé Bianco syyttää Mansonia myös ihmiskaupasta ja kiristyksestä.

03.05.2021

Näyttelijä Evan Rachel Wood ja joukko muita naisia toivat alkuvuodesta julki väitteitä, joiden mukaan rocktähti Marilyn Manson, oikealta nimeltään Brian Warner, olisi käyttänyt heitä seksuaalisesti hyväksi, pahoinpidellyt ja ahdistellut vuosien ajan. Mediatietojen mukaan FBI on aloittanut väitteiden pohjalta tutkinnan, mutta syytteitä ei tuolloin alkuvuodesta nostettu.

Nyt näyttelijä Esmé Bianco (Game of Thrones, The Magicians, Chemical Wedding) on nostanut oikeusjutun Mansonia ja tämän entistä manageria Tony Ciullaa vastaan. Bianco syyttää Mansonia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Lisäksi Mansonia, Ciullaa ja Ciullan yhtiötä syytetään ihmiskaupasta ja kiristyksestä. Biancon nostamista syytteistä uutisoi Rolling Stone -lehti. Bianco ja Manson seurustelivat vuonna 2011 näyttelijän ollessa 29-vuotias.

”Herra Warner käytti useita kertoja huumeita, väkivaltaa ja uhkailuja pakottaakseen neiti Biancon seksuaalisiin tekoihin. Herra Warner raiskasi neiti Biancon keväällä 2011”, todetaan näyttelijän asianajajien jättämässä syytteessä, jossa myös kuvaillaan, millä tavoin Manson pahoinpiteli ja käytti näyttelijää hyväkseen tämän ollessa tiedottomassa tilassa:

”Herra Warner piiskasi, puri ja viilteli neiti Biancon takapuolta, rintoja ja genitaalialueita ilman asianomaisen suostumusta saadakseen seksuaalista mielihyvää.”

Brittiläissyntyisen Biancon mukaan Manson ja Ciulla syyllistyivät ihmiskauppaan houkutellessaan Biancon Yhdysvaltoihin esiintymään muusikon I Want to Kill You Like They Do in the Movies -musiikkivideolle sekä Phantasmagoria-elokuvaan, joka ei koskaan toteutunut. Syytteen mukaan Manson lupasi Biancolle töitä ja sai näin nimensä tämän viisumipapereihin.

”Herra Warner pystyi kontrolloimaan Biancoa uhkaamalla ottaa nimensä pois papereista, jos tämä ei taivu hänen käskyihinsä”, syytteessä todetaan.

Syytteissä myös kerrotaan, että Bianco pakotettiin tekemään ”palkatonta työtä”, mikä rikkoo ihmiskauppaan liittyviä lakeja. Hän joutui muun muassa valmistamaan ja tarjoilemaan ruokaa Mansonille ja tämän vieraille, siivoamaan taloa sekä laulamaan taustoja Born Villain -albumia (2012) varten ilman merkintöjä. Lisäksi Manson tarjosi näyttelijää vierailleen ”piiskattavaksi”.

”Herra Warner implikoi, että koska hän toi neiti Biancon Yhdysvaltoihin ja tarjosi tälle majapaikan, oli hän tälle velkaa työtä sekä seksuaalista kanssakäymistä.”

Marilyn Mansonin edustaja kommentoi syytettä Rolling Stone -lehdelle ja tyrmää kaikki väitteet epätosiksi.

”Nämä väitteet ovat todistettavasti valheellisia. Selvyyden vuoksi mainittakoon, että tämä syyte nostettiin sen jälkeen, kun asiakkaani ei suostunut neiti Biancon ja tämän asianajajan vaatimuksiin järkyttävästä rahallisesta korvauksesta, jotka perustuivat tapauksiin, joita ei yksinkertaisesti koskaan tapahtunut. Tulemme väsymättä taistelemaan näitä väitteitä vastaan oikeudessa ja olemme varmoja, että tulemme voittamaan”, Mansonin asianajaja Howard King toteaa.

Lisää luettavaa