Gene Simmonsin mukaan rock on kuollut – Alice Cooper on toista mieltä

"Kitaravetoinen hard rock on ainoa asia, joka tulee olemaan olemassa vielä 30-40 vuoden kuluttua", shokkirokkari pohtii.

05.03.2021

KISS-basisti Gene Simmons on jo vuosien ajan toistellut, että rock on kuollut. Simmons puhui aiheesta aivan hiljattain Q104.3-radion haastattelussa, jossa tämä sanoi nuorten musiikinkulutustottumusten, laittoman latailun ja striimaamisen tappaneen rockin.

Mutta veteraanirokkari Alice Cooper on toista mieltä. Cooperilta kysyttiin NME-lehden haastattelussa mielipidettä Simmonsin väittämiin ja kauhurokkari totesi, että rockmusiikki on vain palannut sinne mistä se aikoinaan lähtikin, mikä tekee vain hyvää tulevaisuutta ajatellen.

”Haluaisin, että Gene hoitaisi minun veroilmoitukseni, koska hän on bisnesmies ja bisneksen näkökulmasta se on totta – mutta vakuutan, että juuri nyt esimerkiksi Lontoossa jossain autotalleissa on nuoria, jotka opettelevat soittamaan Aerosmithia ja Guns N’ Rosesia”, Cooper tuumaa.

”Tuolla on paljon 18-vuotiaita nuoria kitaroineen ja rumpuineen opettelemassa rokkaamista. Sama Yhdysvalloissa: on olemassa joukko nuoria bändejä, jotka haluavat nostaa hard rockin taas pinnalle.”

Cooperin mukaan rockmusiikki on juuri nyt siellä missä sen kuuluukin olla eli poissa valtavirrasta ja Grammyn kaltaisista palkintojuhlista. Se tekee genrelle vain hyvää antaen sille sen lainsuojattoman asenteen, minkä ansiosta rock on myös kestänyt aikaa paremmin kuin moni muu musiikkityyli.

”Kun asiaa ajattelee, hard rock on laji, joka alkoi muttei koskaan lakannut olemasta. Ensin tuli punk, sitten siirryttiin diskoon, sitten hip hopiin, sitten grungeen – mutta hard rock kulki koko ajan siinä mukana rinnalla. Me selvisimme niiden rinnalla, koska kitaravetoinen hard rock on ainoa asia, joka tulee olemaan olemassa vielä 30-40 vuoden kuluttua. Musiikkimaailma elää ja kurkottelee kaikkiin mahdollisiin suuntiin, mutta rockbändejä tulee olemaan aina”, Cooper toteaa.

Lisää luettavaa