Ghostista potkut saaneet ”Nimettömät Ghoulit” haastoivat bändin johtajan Papa Emeritusin oikeuteen

Suureen suosioon nousseen Ghostin kentällä tapahtuu.

Yhtyeen johtohahmo Papa Emeritus (alias Tobias Forge) päätti erottaa muutama kuukausi koko taustabändinsä, eli ”Nimettömät Ghoulit” (The Nameless Ghouls), ja korvasi heidät uusilla jäsenillä.

Tämä ei ole ollut erotettujen jäsenten mieleen, vaan nyt miehet ovat nousseet julkisuuteen kertomaan, mikä on asioiden todellinen laita.

Erotettu nelikko väittää, että Forge on pimittänyt jäseniltä rahaa tehdyistä keikoista ja albumeista. Muusikoiden mukaan Forgen aikeina on ollut kääntää bänditoiminta omaksi sooloprojektikseen, jossa nykyisin mukana olevat soittajat ovat ainoastaan sessiojäseniä.

Linköpingin käräjäoikeuteen jätetty kanne väittää, että Forge kontrolloi yksin koko bändin raha-asioita oman yhtiönsä kautta, mistä johtuen ”Nimettömät Ghoulit” vaativat saada tietoonsa Ghostin koko liikevaihdon ja menot vuosilta 2011-2016.

Kuvio on lähtenyt tietojen mukaan käyntiin jo vuonna 2012, jolloin bändin muusikot eivät saaneet palkkaa lainkaan. Forge pakotettiin palkanmaksuun, vaikka mies väitti Ghostin kassan olevan täysin tyhjä. Palkanmaksusta mies suoriutui ainoastaan satunnaisesti.

Forge ei ole suostunut kommentoimaan asiaa keskeneräiseen oikeusjuttuun vedoten.

Kitaristi Simon ”Alpha” Söderbergin avoimen Facebook-tilityksen aiheesta voit lukea täältä.

Asiasta kertoi ensimmäiseksi ruotsalainen SVT.