Haastattelussa tällä viikolla Suomea kiertävä Red Fang: ”Te suomalaiset olette liian viehättäviä”

Red Fang julkaisi syksyllä Whales and Leeches -pitkäsoittonsa ja kiertää tällä viikolla Suomea sen tiimoilta. Raskaita stoner rock -riffejä kaljanhuuruiseen metalliin yhdistelevä, hulvattomista musiikkivideoistaan tunnettu ja kovan livebändin maineessa oleva oregonilaisorkesteri nähtiin vuonna 2012 kahteen otteeseen Suomessa.

Infernon verkkotoimitus haastatteli basisti-laulaja Aaron Beamia. Sekä tuoreesta levystä että tulevista keikoista voi lukea muista haastatteluista, nyt kyseltiin mitä sylki suuhun toi.

Muistatko edellisiä Suomen-vierailujanne?
– Totta kai muistan! Käytin juuri eilen pyyhettä, jonka sain Tavastialta.

Hyvä. Mitä muuttaisit suomalaisissa ihmisissä?
– Te suomalaiset olette aivan liian viehättäviä, kuin joukko malleja kävelemässä pitkin kaupunkia. Kun olet ollut kolmesta neljään viikkoa pois vaimosi luota, tämä tuntuu hieman epäreilulta.

Olin Helsingin-keikalla, mutta en oikein muista lämppäreiden jälkeen mitään. Pitäisikö teille antaa huhtikuussa toinen mahdollisuus
– Ehdottomasti ei.

Helsingissä lauteet lämmitteli Black Tusk. Heidän basistilla oli pidempi parta kuin teidän bändillä yhteensä. Mikä on selityksenne?
– Isäni kahvimukissa luki: ”Kaljut miehet eivät tuhlaa hormonejaan karvojen kasvatukseen”.

Minkälainen on Red Fangin laatima drinkki, jolla olisi hyvä pohjustaa keikkaanne? Lupaan testata sitä kun tulette Suomeen.
– Okei, jos lupaat. Halpa olut ja kylkeen vodkashotti lorauksella chilikastiketta.

Halvin olut taitaa maksaa yli viisi euroa paikassa jossa keikkailette.
– Onneksi emme sentään ole Norjassa! Noh, sitten Red Fang -drinkin vetäminen voi olla haastavaa.

Jos unohtaisitte jokaisen oman kappaleenne ja joutuisitte astumaan lavalle, minkälaisen cover-setin kuulisimme?
– Cherubs: Dave of the Moon, Melvins: The Bit, YOB: Pain of J, Federation X: Hatchet Man, Unwound: Corpse Pose, Helms Alee: Rogue’s Yarn, Gaytheist: Condemn the Condemners, Nomeansno: The Tower, The Jesus Lizard: Gladiator, Christina Aguilera: Hurt.

Olette olleet tien päällä melko pitkiä pätkiä. Mitä jos jostain syystä ette voisi enää kiertää?
– Alkaisin luultavasti kirjanpitäjäksi tai yrittäisin saada työn, josta kuulin juuri ystävältäni, Helms Alee -bändin Hozojilta. Hän sukeltaa geoduckeja (suurikokoinen, merenpohjaan kaivautuva simpukkalaji -toim. huom.). Kuulostaa hullulta ja mahtavalta!

Laitetaanko teidän jatkoilla hotellihuoneet remonttiin ja nuuskitaan kokaiinia prostituoitujen pakaroilta?
– Ei tämä kokkeli itseään vedä, joten parempi tulla auttamaan! Minun täytyy varoittaa, että prostituoituihin ei ole aina rahaa, joten joudumme ehkä suorittamaan tämän operaation omilta pakaroiltamme.

Hauku lempibändiäsi.
– Mahdotonta.

Kuinka monta olutta kykenet vetämään ennen sammumista tai oksentamista?
– En juuri yhtään. Minulla on takapuolessani uusiutuva hiivatulehdus, joka pysyy poissa vain välttelemällä olutta, sokeria ja hiilihydraatteja. Joten sanotaan 6-8 olutta.

Jos sinun täytyisi muuttaa pois Yhdysvalloista, minne muuttaisit?
– Kyprokselle, koska vihaan sanaa Cypriote (kyproslainen) ja saarella asuminen tuntuu huonolta idealta.

Kuinka Yhdysvallat ja EU onnistuisivat rämpimään ylös vallitsevasta talouskriisistä?
– Yhdysvalloissa tätä on yritetty antamalla käänteisiä asuntolainoja, joissa taloa vastaan annetaan enemmän kuin sen arvo on. Protektionismista on päästävä eroon – globalisaatiossa on tulevaisuus. Vai pitikö minun sanoa jotain oluen juomisesta?

Red Fang (USA)
Ti 8.4.2014 Tampere, Klubi
Ke 9.4.2014 Turku, Klubi
To 10.4.2014 Jyväskylä, Lutakko
Pe 11.4.2014 Helsinki, Tavastia