Helixin pitkäaikainen rumpali Greg Hinz on kuollut

Fuck cancer.

17.02.2024

Kanadalaisen heavy metal -yhtye Helixin pitkäaikainen rumpali Greg ”Fritz” Hinz on kuollut. Hän oli menehtyessään 68-vuotias.

Hinz liittyi Helixiin vuonna 1983 ja oli mukana vuoteen 1996 saakka. Hän palasi kokoonpanoon vuonna 2009.

Bändin laulaja Brian Vollmer tiedotti asiasta sosiaalisessa mediassa:

– Raskain sydämin minun täytyy kertoa rumpalimme Greg ”Fritz” Hinzin menehtyneen taisteltuaan kymmenen kuukautta syöpää vastaan.

– Hänelle tullaan pitämään muistotilaisuus tulevaisuudessa. Fritzin puoliso Traci ei ole nukkunut puoleen vuoteen, joten en ota häneen yhteyttä muutamaan päivään. Hän on ollut enkeli koko tämän koettelemuksen ajan. En tiedä mitä Fritz olisi tehnyt ilman häntä.

Vollmer vetoaa, että myös muut tekisivät samoin.

– Olkaa kilttejä ja älkää ottako Traciin yhteyttä – antakaa hänelle tilaa toipua. Hän puhuu kyllä sitten kun on siihen valmis.

– Fritz oli kuin veli minulle, Brentille, Kennylle ja monille muille, jotka tekivät bändin eteen töitä.

– Tiesimme tästä viime huhtikuusta saakka, mutta Fritz pyysi ettemme kerro asiasta kenellekään. Hän halusi pitää asian yksityisenä. Hän oli ylpeä ja saatanan kova ukko.

– Hän oli hauskin tyyppi mitä löytyy. Hän sai kaikki nauramaan vakavimmissakin tilanteissa. Hän oli sellainen persoona, jonka lähellä kaikki halusivat olla. Hänellä oli taito hurmata naisia keikoillamme. Hän oli yhtyeen David Lee Roth.

Vollmer kertoo päivityksessään muistoja ja tarinoita Fritziin liittyen, ja päättää tekstinsä sanomalla:

– Sydämeni särkyy. Täytyy mennä.

Päivitys alla.

Lisää luettavaa