Hevarien eräretki päättyi poliisien massiiviseen pelastusoperaatioon – luultiin itsemurhakultiksi

Ei mene skottiviranomaisillakaan hommat aina kuten Strömsössä.

12.04.2018
Kuva: Muun muassa The Guardian -lehti uutisoi Skotlannin Perthshiressa sunnuntainvastaisena yönä sattuneesta omituisesta tapahtumaketjusta, joka lähti liikkeelle viranomaisten saatua sivulliselta vihjeen, että itsemurhakultti on majoittunut saarelle Loch Leven -järvellä ja ovat mahdollisesti myös kidnapanneet lapsia. Tästä käynnistyi massiivinen pelastusoperaatio, johon otti osaa lukuisia poliisi- ja pelastusyksiköitä ambulansseineen, paloautoineen sekä pelastusveneineen. Tosin saarelle päästyään viranomaiset törmäsivätkin vain kolmeen hevariin, jotka olivat lähteneet jälkikasvuineen telttaretkelle. Lapset nukkuivat teltassa ja miekkoset nauttivat olutta nuotion äärellä poliisien rynnätessä paikalle. "Meille tuli sellainen olo, kuin olisimme tehneet jotain väärin. Mutta me vain tykkäämme eräretkeillä, juoda kaljaa ja kuunnella heavy metal -musiikkia. Koska pukeudumme mustiin ja näytämme hevareilta, ihmiset joskus olettavat meidän olevan jotenkin vaarallisia", kieltenopettajana toimiva David Henderson, yksi retkeilevistä metallimiehistä kommentoi. Kolmen miehen, kolmen lapsen (joista yhdellä näyttää kuvan perusteella muuten olevan Korpiklaanin paita) ja yhden koiran ryhmä kuljetettiin lautalle järven rantaan, jossa heitä odotti arvioidensa mukaan noin 20 ajoneuvoa ja 50 henkeä. Lisäksi heidän autoonsa oli menty väkivalloin sisään viranomaisten etsiessä mahdollista itsemurhaviestiä. "Meihin käytettyjen resurssien määrä oli aivan naurettavan liioiteltu. Kun pääsimme maihin, huomasimme erään poliisi, jolla oli kädet täynnä viiltohaavoja, koska tämä oli rikkonut autostani molemmat ikkunat. Tuntui kuin he kaikki olisivat olleet hirveässä latingissa ja valmiina selättämään jotain, vaikkei mitään selätettävää ollutkaan", kommentoi puolestaan retkeilijöihin lukeutunut insinööri Ross Anderson.

Muun muassa The Guardian -lehti uutisoi Skotlannin Perthshiressa sunnuntainvastaisena yönä sattuneesta omituisesta tapahtumaketjusta, joka lähti liikkeelle viranomaisten saatua sivulliselta vihjeen, että itsemurhakultti on majoittunut saarelle Loch Leven -järvellä ja ovat mahdollisesti myös kidnapanneet lapsia. Tästä käynnistyi massiivinen pelastusoperaatio, johon otti osaa lukuisia poliisi- ja pelastusyksiköitä ambulansseineen, paloautoineen sekä pelastusveneineen.

Tosin saarelle päästyään viranomaiset törmäsivätkin vain kolmeen hevariin, jotka olivat lähteneet jälkikasvuineen telttaretkelle. Lapset nukkuivat teltassa ja miekkoset nauttivat olutta nuotion äärellä poliisien rynnätessä paikalle.

”Meille tuli sellainen olo, kuin olisimme tehneet jotain väärin. Mutta me vain tykkäämme eräretkeillä, juoda kaljaa ja kuunnella heavy metal -musiikkia. Koska pukeudumme mustiin ja näytämme hevareilta, ihmiset joskus olettavat meidän olevan jotenkin vaarallisia”, kieltenopettajana toimiva David Henderson, yksi retkeilevistä metallimiehistä kommentoi.

Kolmen miehen, kolmen lapsen (joista yhdellä näyttää kuvan perusteella muuten olevan Korpiklaanin paita) ja yhden koiran ryhmä kuljetettiin lautalle järven rantaan, jossa heitä odotti arvioidensa mukaan noin 20 ajoneuvoa ja 50 henkeä. Lisäksi heidän autoonsa oli menty väkivalloin sisään viranomaisten etsiessä mahdollista itsemurhaviestiä.

”Meihin käytettyjen resurssien määrä oli aivan naurettavan liioiteltu. Kun pääsimme maihin, huomasimme erään poliisi, jolla oli kädet täynnä viiltohaavoja, koska tämä oli rikkonut autostani molemmat ikkunat. Tuntui kuin he kaikki olisivat olleet hirveässä latingissa ja valmiina selättämään jotain, vaikkei mitään selätettävää ollutkaan”, kommentoi puolestaan retkeilijöihin lukeutunut insinööri Ross Anderson.

Lisää luettavaa