Heviveteraani Jag Panzerin kitaristi uudesta levystä: Halusimme biiseihin vaihtelua – ”Mielestämme sitä ei ole modernissa metallissa tarpeeksi”

Vuonna 1981 perustettu jenkkiyhtye julkaisi viimeisimmän levynsä syyskuussa.

Coloradolainen heviveteraaniyhtye Jag Panzer julkaisi viime syyskuussa kymmenennen studioalbuminsa The Deviant Chord. Kitaristi ja perustajajäsen Mark Briody kertoi Metal Messiah Radion haastattelussa bändin tavoitelleen levystä mahdollisimman monipuolista kokonaisuutta.

”Totta kai halusimme tehdä metallilevyn, mutta halusimme mukaan paljon vaihtelua. Niissä levyissä, joiden parissa me kasvoimme – Led Zeppelinit ja ensimmäiset Black Sabbathit – on paljon variaatiota. Keskustelimme aiheesta ja mielestämme sitä ei ole modernissa metallissa tarpeeksi. Pidimme siis huolta, että biiseissä on erilaisia tahti- ja sävellajeja ja että jokaisella on oma luonne. Siihen me ainakin pyrimme, jääköön kuulijan päätettäväksi onnistuimmeko vai emme”, Briody toteaa.

Briody muisteli haastattelussa myös bändissä vaikuttanutta kitaristi Chris Broderickia, joka liittyi mukaan 1997 ja jätti bändin 2008 liittyessään Megadethiin.

”Hän oli tutun tuttu ja olin tavannut hänet muutamia kertoja ennen kuin hän liittyi bändiin. Tiesin, että hän soittaa kitaraa, mutta minulla ei ollut aavistustakaan miten hyvin hän sitä soitti. Hän on aivan uskomaton kitaristi ja todella cool tyyppi., meillä synkkasi heti. Taisimme tehdä hänen kanssaan viisi tai kuusi levyä, ne olivat hyviä aikoja. Olimme iloisia, kun hän sai Megadeth-pestin, se oli hänelle iso peliliike. Emme tunteneet kaunaa. Hän oli meille ensisijaisesti ystävä, sitten vasta bändin jäsen, joten juhlimme ystävämme menestystä.”