Inferno tarjoaa: katso miltä näyttää Nightwishin Imaginaerum-elokuvajuliste!

Kuva: Ville Akseli Juurikkala

Nightwishin Imaginaerum-leffan ensi-ilta järjestetään Hartwall Areenalla 10.11. Samana päivänä samassa paikassa nähdään myös Nightwishin suurkonsertti, joka on yhtyeen tämän vuoden viimeinen Suomen-keikka. Elokuvan teatterilevitys alkaa 23.11.

Ohjaaja Stobe Harju on tehnyt yhdessä bändin kanssa valtavan urakan viimeisten vajaan viiden vuoden aikana. Haaste oli kova, mutta se kannatti ottaa vastaan.

– Usko menee kovalle koetukselle jokaisella hetkellä, mutta siitähän elokuvan teossa kuten monessa muussakin asiassa on kai kyse. Jos ei ole haasteita selvitettävänä, ei tehtäisi elokuvaa, vaan liukuhihnatyötä.

Harju ei osaa nimetä, mikä olisi ollut elokuvan tärkein opetus ohjaajalleen.

– Opetuksia on varmasti tuhansia, ja niistä on vaikea lähteä irrottamaan yhtäkään. Toisaalta ensimmäistä kertaa sain konkreettisesti selville, että ohjaaja ei ole vain taiteellisessa vastuussa, vaan myös poliittinen elin, jonka on pakko valita taistelunsa tarkkaan, jotta elokuva valmistuu ja että siitä voi olla ylpeä.

Lisää ohjaajan ajatuksia voi lukea täällä.

Inferno on yksi elokuvan yhteistyökumppaneista. Meillä on ilo ja kunnia tarjota silmäinne eteen ensimmäistä kertaa julkisesti Imaginaerumin elokuvajuliste, olkaa hyvä!