Inferno valitsi vuoden 2016 parhaat ulkomaiset albumit

02.01.2017

Raskaan rockin erikoislehti Inferno on suorittanut perinteisen vuosiäänestyksensä. Levyvuosi näytti olleen maistuva, sillä kriitikoiden listoissa oli reippaasti hajontaa: peräti 79 ulkomaista levyä sai mainintoja. Kärkeen noustiin kuitenkin suht selvällä piste-erolla.

Julkaisemme huomenna kotimaisten levyjen topkympin (Päivitys 3.1.2017: Vuoden 2016 parhaat kotimaiset albumit löytyvät tästä klikkaamalla). Kirjoittajien henkilökohtaiset listaukset löytyvät vuoden ensimmäisestä, 27. tammikuuta ilmestyvästä printtilehdestä.

1. Dark Tranquillity – Atoma
”Melodiat ovat ruotsipriimaa, perusta raskaankirpeä, soitto ammattimiesten taattua tekemistä ja ulostuonti muutenkin vakuuttavalla tolalla. Atoma on helppoa mutta merkityksellistä kuunneltavaa.”
Matti Riekki

2. Darkthrone – Arctic Thunder
”Arctic Thunder on parasta Darkthronea sitten… no, hyvin pitkään aikaan.”
– Tomi Pohto

3. Asphyx – Incoming Death
”Vanhan koulun death metal alkaa olla ainoita asioita, joihin voi luottaa varauksetta. Kun eteen lätkäistään Asphyxin uusi levy, tietää varmasti mitä on tulossa.”
Tomi Pohto

4. Cult of Luna & Julie Christmas – Mariner
”On todella huomionarvoista, että kolkoksi ja karuksi kaavailtu levy on selkeästi eloisinta ja viihdyttävintä Cult of Lunaa sitten vuoden 2006 Somewhere along the Highway -mestariteoksen.”
Joni Juutilainen

5. Vektor – Terminal Redux
”Vaikka kanadalaiskikkailijoiden haamu leijuu kaiken yllä, Terminal Redux seisoo ihan omilla jaloillaan. Meno on käriseviä lauluja myöten rajumpaa, raaempaa ja rivakampaa kuin progerässipioneereilla. ”
Tami Hintikka

6. Gojira – Magma
”Toki levyllä karjutaan ja räimitään, mutta yleinen intensiteetti on selkeästi hallittua ja dynamiikan laajentaminen tuo biiseihin kantavuutta. Sopivasti suoraviivaistettu ilmaisu avaa auliisti oven Gojiran melankoliseen kammioon, jossa lymyää totutun kieroa viiltävyyttä.”
Kimmo K. Koskinen

7. Metallica – Hardwired…to Self-Destruct
”Hardwired… to Self-Destruct jättää lopulta vähän samantyyppisiin tunnelmiin kuin Iron Maidenin viimeisin levymammutti: albumia kuunnellessa ei voi olla ajattelematta teräviä saksia, mutta kummasti se vain pyörii, kerran jos kolmannenkin.”
Matti Riekki

8. Eilera – Face Your Demons
”Kun iskin levyn soittimeen ensimmäistä kertaa, kiteytin albumin mielessäni otsikolla ’Kate Bush kohtaa Virgin Steelen’.”
Jaakko Silvast

9. Opeth – Sorceress
”Nyt tuntuu, että bändi on palaillut tavallaan kipakampaan ulosantiin, mutta toisaalta kappaleet – tai niiden osiot – ovat hyvinkin seesteisiä.”
Kimmo K. Koskinen

10. Sabaton – The Last Stand
”Vaikuttavan mahtipontisesti alkava levy lupaa isoa soundia, miehekästä uhkua ja suuria lauluja sankareista. Ja näitä se ojentaakin, alusta loppuun. Niin hyvässä kuin pahassa.”
Lauri Kujanpää

Lisää luettavaa