Insomnium lähtee pitkälle Pohjois-Amerikan-kiertueelle – asiaa juhlistetaan singlellä, mukana Rotting Christin Sakis Tolis

Kappale löytyy Insomniumin tulevalta Anno 1696 -albumilta.

14.12.2022

Insomnium julkaisee 24. helmikuuta Anno 1696 -teemalevyn, joka perustuu laulaja-basisti Niilo Seväsen kirjoittamaan, suurten kuolonvuosien ja nälänhädän aikaan sijoittuvaan novelliin.

”Vuoden 1696 ja 1697 nälkävuosiin Suomessa liittyy kaikenlaisia kammottavia tarinoita ihmissyönnistä ja lapsenmurhista. Aikakausi luo siis erinomaiset puitteet synkälle tarinalle, jossa historia ja myytit kietoutuvat toisiinsa”, Sevänen kommentoi.

Levyltä on tänään julkaistu uutena maistiaisena kappale, jonka kaltaista ei ole Insomniumin aiemmilla levyillä kuultu. White Christ -singlellä vierailee Rotting Christ -yhtyeestä tuttu Sakis Tolis.

”Tämä on raskas ja hypnoottinen, hyvin Rotting Christ -vaikuttainen biisi, ja oli huikeaa saada Sakis mukaan vierailevaksi vokalistiksi. Emme malta odottaa sitä hetkeä, jolloin kuulijat nostavat keikalla kädet ilmaan tämän tahdissa”, intoilee kitaristi Markus Vanhala.

Insomnium lähtee uuden levynsä tiimoilta pitkälle Pohjois-Amerikan-kiertueelle, jonka päivämäärät on julkistettu tänään. 5.-30. huhtikuuta ajoittuvalle kiertueelle Insot saavat matkakumppaneiksi pääesiintyjäslotin jakavan Enslavedin sekä keikkaillat avaavan Black Anvilin kanssa. Insomnium on mahdollista nähdä Suomessa tulevana keväänä vain helmikuussa Anno 1696 -julkaisukeikalla Tavastia-klubilla. Liput keikalle ovat nyt myynnissä.

Lisää luettavaa