”Iowassa on yhä runsaasti ihmisiä, jotka häpeävät syvästi, että Slipknot on kotoisin sieltä”, sanoo Corey Taylor

"Edustamme jotain sellaista, mikä on yhä tänäkin päivänä peräruiske monille iowalaisille."

10.08.2023

Iowan Des Moines’ta kotoisin oleva Slipknot on noussut yhdeksi maailman isoimmaksi metallibändiksi ja tehnyt vuosien varrella myös hyvin selväksi, mistä bändi on maailmalle ponnahtanut – onhan yhtyeen klassikkoalbumikin nimetty Iowaksi. Tuoreessa Zach Sang Show’n haastattelussa yhtyeen laulaja Corey Taylor sanoo naamiobändin saaneen varsinkin alkuaikoina paikkalisilta osakseen myös runsaasti vihaa, eikä se ole vuosien saatossa laantunut, vaikka yhtye onkin tehnyt Iowaa tunnetuksi.

”Edustamme jotain sellaista, mikä on yhä tänäkin päivänä peräruiske monille iowalaisille”, Taylor toteaa.

”Iowassa on yhä runsaasti ihmisiä, jotka häpeävät syvästi, että Slipknot on kotoisin sieltä. Se johtuu konservatiivisuuden lisääntymisestä: silloin kun minä asuin Iowassa, se oli vaa’ankieliosavaltio, mutta nykyään se on hyvin punainen.”

Taylorin mukaan myös monet Slipknotin kanssa samoihin aikoihin aloittaneet bändit, jotka eivät tehneet vastaavaa läpimurtoa, ovat yhtyeelle vihaisia.

”Des Moinessa asuu yhä valtavasti vihaisia mulkkuja, jotka ovat tuttuja jo 30 vuoden takaa ja yhä katsovat minua vinoon. Siinä kaupungissa on helvetisti katkeria kyrpiä, jotka eivät vain hyväksy sitä faktaa, etteivät he halunneet [menestystä] yhtä kovasti kuin me. En tarkoita, etteivätkö monet heistä olisi sitä ansainneet, sillä siinä skenessä oli paljon todella hyviä bändejä, mutta he eivät vain jostain syystä puskeneet yhtä kovaa kuin me”, Taylor sanoo.

”Kun me löimme läpi, yritimme kyllä osoittaa valokeilaa koko skeneen, koska meno oli silloin kuin Seattlessa aikoinaan. Monet yrittivätkin löytää Des Moinesta seuraavaa Slipknotia. Kaikki, joita yritimme auttaa, mokasivat. He eivät vain halunneet sitä yhtä paljon kuin me. Me elimme sitä ja olisimme kuolleet sen puolesta, mutta nämä tyypit eivät.”

Lisää luettavaa