Iron Maidenin maskotti Eddie manifestoituu videolla – maskeerauksen ja taikuuden raja on häilyvä

Corpsepaint-tutoriaali edistyneemmille.

14.04.2024

Ihmiset ovat ehostaneet itseään tuhansia vuosia. Huulia on punattu houkuttelevammaksi jo silloin, kun olimme hädin tuskin laskeutuneet puusta, ja muinainen egyptiläinen ähräsi silmämeikeillä vähintään saman verran kuin keskivertokävijä Tuska-festareilla.

Maskeeraus on tavallisen kuolevaisen käsityskyvyn ylittävä salatieteen laji, joka saa ihmiset näyttämään tyystin toisenlaisilta kuin he oikeasti ovat. Sen avulla katoavat sukupuolten, lajien, ajan ja avaruuden väliset rajat muutamien tarkoin valittujen sävyjen ja siveltimien heilautuksella.

Tubettaja Jo Steel demonstroi jutun lopussa olevalla videolla, miten vaivattoman näköisesti nuori nainen muuttuu Iron Maidenin ikoniseksi Eddie-maskotiksi, eikä tässä voi muuta kuin ihmetellä toisten visuaalisen silmän terävyyttä.

Steel on julkaissut Youtube-kanavallaan uskomattomia muodonmuutosvideoita, joissa hän tekee itsestään esimerkiksi Se-elokuvista tutun Pennywisen tai Pipsa Possun, tai esittelee muuten vain meikin avulla toteuttamiaan ihmeellisiä illuusioita.

Häneltä on tulossa myöhemmin tässä kuussa myös video, jolla hän maskeeraa itsensä näyttämään Megadeth-maskotti Vic Rattleheadilta.

Lisää luettavaa