Jansen oli pyydetty Nightwishiin jo ennen Olzonin lähtöä, Donockleyn mielestä laulajan vaihto on bändin parhaaksi

Kuva: Floor Jansen Facebook

Floor Jansenia pyydettiin Nightwishin laulajaksi marraskuusta lähtien, jo ennen kuin Anette Olzonin ero oli tullut selväksi, kertoo tuore laulaja hollantilaisen radiokanava 3FM:n haastattelussa. Kun Nightwishin tilanne kulminoitui yllättävään Olzonin lähtöön, Jansen hyppäsi kelkkaan pikaisella varoitusajalla aiemmin kuin oli suunniteltu.

Jansen toimii Nightwishin laulajana tammikuun loppuun jatkuvan kiertueen ajan, jatkosta ei ole vielä ollut puhetta.

– Tämä on toteen käynyt unelma, aion nauttia jokaisesta hetkestä niin kauan kuin tätä kestää, hän kertoo haastattelussa.

Kiertuemuusikko ja kunnioitettu multi-instrumentalisti Troy Donockley puolestaan kirjoittaa Facebook-sivullaan, että Olzonin lähtö oli bändin parhaaksi. Olzon oli saanut Nightwishin jäsenet tuntemaan itsensä epävarmoiksi ja kiertämisen ilo oli kadonnut.

– En olisi koskaan voinut kuvitella, että seison kahdestaan Tuomas Holopaisen kanssa lavalla kysymässä 1600 hengen yleisöltä, että pitäisikö meidän soittaa vai perua keikka, kun Anette tuli sairaaksi. Kun yleisömeren kädet nousivat ilmaan, se oli erittäin koskettava ja epätodellinen hetki, Donockley jatkaa.