Jenkkisivusto nimesi parhaat death metal -levyt jokaiselta vuodelta 80-luvun puolivälistä lähtien – mukana myös suomalaisväriä

Children of Bodom ja Insomnium edustavat hyvässä seurassa.

12.10.2020

Amerikkalainen raskaaseen musiikkiin erikoistunut Loudwire-sivusto on laatinut listan, johon se on poiminut 1980-luvun puolivälistä lähtien kovimmat death metal -albumit jokaiselle vuodelle. Listan aloittaa vuonna 1985 ilmestynyt Possessedin Seven Churches ja listan viimeisimpänä nostona on Blood Incantationin Hidden History of the Human Race viime vuodelta. Siihen väliin mahtuu kaikkea Deathistä Morbid Angelin ja Obituaryn kautta Opethiin ja Amon Amarthiin.

Listalla on mukana myös suomalaisväriä: vuoden 2000 parhaimmaksi levyksi Loudwire nimeää Children of Bodomin Follow the Reaperin ja vuoden 2014 kovimmaksi teokseksi Insomniumin Shadows of the Dying Sunin.

”Melodinen kuolometalli on ollut kuvioissa pari vuosikymmentä, mutta juuri kun alagenre näyttää loppuun lypsetyltä, Insomnium vie sen kohti täydellisyyttä. Shadows of the Dying Sun on melodeath-mestariteos, jolla laulajat Ville Friman ja Niilo Sevänen vaihtelevat puhtaiden laulujen ja örinän välillä vangitsevasti. Kuka olisi arvannut, että death metal voi olla näin tarttuvaa?” sivustolla hehkutetaan Insomniumin pitkäsoittoa.

Follow the Reaper on bändiä eniten määritellyt hetki, jolla Alexi Laiho pistää revittelyklinikan pystyyn lähes joka hemmetin sekunti. Iron Maiden -tyyliset harmoniat ja neoklassiset soolot ovat äärettömän tarttuvia ja Bodom pitikin melodian hengissä todella koettelevina aikoina”, ylistetään puolestaan Bodomin kolmatta albumia.

Loudwiren koko listan voit lukea täältä.

Lisää luettavaa