Joey Jordison kertoo sairauden johtaneen eroon Slipknotista – ”Jalkani eivät toimineet”

14.06.2016

Entinen Slipknot-kannuttaja, nykyisin Vimicissä ja Sinsaenumissa rytmejä toimittava Joey Jordison pokkasi maanantaina Metal Hammer -lehden Golden Gods Awardseissa itselleen Golden God -pystin ansioistaan metallimusiikin saralla.

Sekä Slipknotin jäsenet että Jordison ovat olleet varsin vähäpuheisia eron taustoista, mutta kiitospuheessaan Jordison kertoi syynä olleen harvinainen ja äkillinen sairaus.

– Slipknot-urani loppuvaiheessa sairastuin selkäytimen poikittaistulehdukseen. Sen seurauksena jalkani eivät enää toimineet enkä voinut soittaa, Jordison kertoi.

Selkäytimen poikittaistulehdus on eräs MS-taudin muoto, johon sairastuu arviolta 1-5 ihmistä miljoonasta vuodessa. Jordison kertoo, ettei toivoisi tautia pahimmalle vihamiehelleenkään.

– Mutta kokosin itseni, sain itseni salille ja terapiaan ja nujersin sen pirulaisen. Se oli vaikein asia, mitä olen ikinä eläessäni tehnyt. Mutta jos minä pystyin siihen, niin pystyt sinäkin, Jordison rohkaisee kaikkia, jotka ovat kokeneet tai tulevan kokemaan vastaavaa.

Jordisonin puhe alkaa alla olevassa videossa ajassa 16:30.

YouTube video

Lisää luettavaa