John Bush suree itsemurhan tehnyttä Metal Church -laulajaa – ”Kunpa hän olisi soittanut minulle…”

Bush ja Mike Howe tulivat läheisiksi Metal Churchin ja Armored Saintin yhteiskiertueella.

John Bush.
Kuva: Larry Marano /Shutterstock /All Over Press

Laulaja John Bush (Armored Saint, ex-Anthrax) muisteli tuoreessa I Ask No One with Kevin Re LoVullon haastattelussa Metal Churchin Mike Howea, joka löydettiin kotoaan kuolleena 26. heinäkuuta. Viranomaisten mukaan kuolinsyy oli tukehtuminen hirttäytymällä. Howe oli 55-vuotias.

”En voinut uskoa uutista todeksi. Siitä ei ole kovinkaan kauaa, kun olimme Metal Churchin kanssa kiertueella – soitimme muutamia keikkoja Euroopassa, festareita ja pääesiintyjäkeikkoja. Soitimme myös täällä joitain keikkoja länsirannikolla – Portlandissa, Seattlessa, San Franciscossa, Los Angelesissa. Mike oli uskomaton laulaja – voimakas ääni, mahtava fiilis”, Bush kertoo.

”Olen edelleen puulla päähän lyöty. En voi uskoa, että hän ei ole enää keskuudessamme. Kuljimme samalla kiertuebussilla ja teimme paljon haastatteluja yhdessä, koska toimittajat halusivat haastatella kahta laulajaa, jotka ovat yhteisellä rundilla. Sanattomaksi vetää. Masentavaa.”

”Kuulin, että hän riisti itse oman henkensä. Kunpa hän olisi soittanut minulle, koska me pidimme yhteyttä kiertueen jälkeenkin. Hänen vanhin poikansa pelaa muistaakseni yliopistojalkapalloa. Hän oli superylpeä lapsistaan.”

”Musiikkibisneksessä törmää moniin kusipäihin – bändeissä, bändien ulkopuolella, agentteihin, managereihin ja niin edelleen. Mutta hän oli todella hyvä tyyppi. Äärimmäisen mukava ja aito ihminen. Siksi hänen kuolemansa tuntuukin erityisen pahalta.”