”Join pari kaljaa ja lähetin jätkille vähemmän kivoja sähköposteja” – Martin van Drunen kertoo Hail of Bullets -potkuistaan

06.10.2016

Vuodenvaihteessa Hail of Bullets yllätti ilmoittamalla potkineensa bändissä sen perustamisesta eli vuodesta 2006 saakka laulajana toimineen Martin van Drunenin ulos riveistään. Van Drunenin tilalle kiinnitettiin myöhemmin entinen Bolt Thrower -vokalisti Dave Ingram ja Van Drunen jatkoi lauluhommia Asphyxissa. Potkujen syyksi Hail of Bullets ilmoitti tuolloin ainoastaan henkilökohtaiset erimielisyydet.

Espanjalainen metallimusiikkisivusto Goetiamedia haastatteli hiljattain Martin Van Drunenia ja tämä kertoi omasta näkökulmastaan, mitä tarkalleen ottaen tapahtui.

”Oli tiettyjä asioita, jotka hiersivät minua ja ilmapiiri oli hyvin kireä. Minusta tuntui, ettei minun mielipiteeni kiinnostanut muita. Niinpä yhtenä iltana join pari kaljaa ja lähetin jätkille vähemmän kivoja sähköposteja. Käytin aika karkeaa kieltä ja loukkaavia sanavalintoja. Ei se ollut edes eka kerta, kun niin kävi, mutta olin todella turhautunut tiettyjen bändin jäsenten vuoksi. Olin ollut vuosia pelkkää ilmaa heille ja lopulta kyllästyin siihen”, Van Drunen avautuu.

”Sitten Paul [Baayens], joka oli kanssani myös Asphyxissa, otti minuun yhteyttä: ’Hei, Martin, tämä on vakava juttu. Aiotko tehdä jotain korjataksesi tilanteen?’ Totesin siihen, että ei, en aio. Haluatko, että pyydän anteeksi? Sitä en aio tehdä. En aio antaa periksi. Niinpä he päättivät jatkaa eteenpäin ilman minua.”

”Yleensä taistelen lujasti vastaan, jos tunnen tulleeni kohdelluksi epäkunnioitettavasti, mutta sillä kertaa en enää vaivautunut, koska tilanne korpesi minua. He ehkä yllättyivät, kun en tapellut vaan totesin, että ’okei, olkoon niin’. Tajusin myös, että tunsin oloni huomattavasti mukavammaksi Asphyxissa.”

Asphyx julkaisi 30. syyskuuta yhdeksännen täyspitkänsä Incoming Deathin. Uuden materiaalin parissa puuhaava Hail of Bullets julkaisi puolestaan maaliskuussa näytteen Ingramin tulkinnasta Swoop of the Falcon -pätkällä.

Lisää luettavaa