Jon Schafferin ja Hansi Kürschin yhteisprojekti Demons & Wizards palaa – lue Schafferin kommentit tulevasta albumista

08.05.2017

Iced Earth -kippari Jon Schaffer antoi aiemmin tänään haastattelun tulevaa vuoden viidettä Infernoa varten. Pitkän puhelun aikana viistettiin Iced Earthin menneisyydestä aina tulevaisuuteen asti, mutta samalla Jon Schaffer yllätti valottamalla myös power metallisen Demons & Wizards projektibändinsä tulevaisuutta.

Jon Schafferin ja Blind Guardian vokalisti Hansi Kürschin yhteistyönä syntynyt Demons & Wizards julkaisi kaksi albumia menneellä vuosikymmenellä. Albumit Demons & Wizards (2000) ja Touched By the Crimson King (2005) jättivät innostuneet kuulijat odottamaan jatkoa projektille hyvinkin nopeasti. Nyt 12 vuotta myöhemmin odotus on Jon Schafferin mukaan viimein loppusuoralla.

– Rakensimme edellisen Iced Earth -albumin Plagues of Babylonin jälkeen uuden oma studiotukikohtamme valmiiksi ja voin jo nyt sanoa, että tämä itsenäistyminen tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa kaikkiin tekemisiimme todella myönteisillä tavoilla, Jon Schaffer kertoo.

– Nyt olemme saaneet valmiiksi uuden Iced Earth -albumin ja seuraavaksi tartumme toden teolla Demons & Wizardsin kolmannen albumin työstämiseen. Tiedän että olemme lupailleet albumia jo vuosia, mutta nyt se on ihan oikeasti työn alla. Hansi (Kürsch) on kuullut ensimmäiset kappaleet, sanoitukset ottavat muotoaan ja albumi hahmottuu koko ajan selvemmin.

– Demons & Wizards on jotain sellaista, mitä en vain halua jättää tekemättä. Kun julkaisin kuvan itsestäni ja Hansista viime vuonna Facebookissa, metallikansa ei meinannut pysyä housuissaan. Se oli ehdottomasti suosituin julkaisuni ikinä. Se kertoo jotain siitä, että fanit todellakin haluavat lisää Demons & Wizardsin musiikkia.

– Albumi tulee valmistumaan tämän vuoden aikana ja teemme jälleen tiivistä yhteistyötä Hansin kansssa, nyt kun viimein saimme aikataulumme sopimaan yhteen. Tämä johtuu pitkälti siitä, että voimme nyt työskenellä miten haluamme ja miten haluamme uudessa studiossamme. Siksi ukallan luvata, että albumi julkaistaan vuoden 2018 aikana.

Lisää luettavaa