Jykevää ja melodista heviä Helsingistä – ennakkokuuntelussa Celesti Alliancen ep

Vuonna 2013 alkunsa saanut Celesti Alliance saattaa olla joillekin tuttu nimi jo vuoden 2015 syksyllä julkaistun Eagle’s Nest -ep:n myötä, mutta todellinen startti bändin uralle tuntuu tapahtuvan vasta 29. syyskuuta julkaistavan Time to Rise -ep:n mukana.

Musiikillisesti yhtye liikkuu perinteikkään saksalaisen ja brittiläisen hevin maastossa, jossa pääpaino on kahden kitaran harmonioilla, vahvoilla riffeillä ja näiden rakentamilla tanakoilla biisiellä.

Kitaristi Tuukka Nurmi-Aron kappalekohtaiset selitykset löydät soittimen alta.

One with the Wildlife:

One with the Wildlife on mun kynästä, mutta se on myös ensimmäinen CA-kappale, jonka tekoon laulajamme Valtteri (Heiskanen) pääsi osallistumaan. Biisi on melodialtaan hyvin perinteistä saksaheviä a’la Accept & kumppanit.

– Valtteri sattui lukemaan Michael Blaken Tanssii susien kanssa -romaania samaan aikaan kun kuuli ensimmäisen demon kyseisestä biisistä. Kevin Costnerin ohjaama ja pääosittama loistava leffa oli jo entuudestaan tuttu ja pienen tuumailun jälkeen Valtsu totesi aiheen sopivan myös biisin tunnelmaan.

The Truth:

– Yleistunnelmaltaan hieman tummempi kun useimmat ”Cellun” biisit. Lyriikat pureutuvat kriittisesti uskontoihin ja niiden kykyyn sokaista ihminen mustavalkoisella ajattelulla. Osittain teksteissä lähestytään myös jonkinlaista uskonkriisiä yksilön tasolla. Mistään Jeesuksen mestaamisesta tai uskovaisten halveksimisesta ei sinällään ole kyse, vaan pikemminkin vain kriittistä pohdiskelua ja aiheen ympärillä pyörivien ilmiöiden tarkastelua.

Tomorrow’s Embers:

– Embersistä voi löytää musiikillisia vaikutteita eräästä brittiläisestä nahkakoppalakkibändistä, mitä on turha kiistää, koska bändin vaikutteet eivät liene kenellekään epäselvät. Bändin entinen rumpali Niko Hienonen ehti tehdä yhdet tekstit bändissäolonsa aikana ja ne tulivat tähän biisiin. Tekstit syntyivät Dark Souls -pelin tarinan pohjalta. Allekirjoittaneelle on kerran selitetty tekstien tapahtumat, mutta mitään ei varsinaisesti jäänyt mieleen, eli herra Hienonen on tekstien paras analysoija.

Zero Gravity:

– Reipas hard rock -tamppaus missä reissataan ep:n teemaa mukaillen avaruudessa ja sci-fi-maisemissa. Keskiössä on ryhmä, jotka ovat jättäneet elämänsä maan päällä ja suunnanneet syvään avaruuteen. Sekoitus space-cowboy-tarinoita ja Star Trekiä.

Time to Rise:

Time to Rise oli vielä demovaiheessa vähällä jäädä pöytälaatikkoon, koska säveltäjänä olin epävarma biisin suhteen. Laulajamme Valtteri kuitenkin diggaili biisistä ja teki siihen lyriikat ja laulut, joiden myötä kappale heräsi ihan uuteen uskoon.

– Tarinalla on todellisuuspohjaa oikeassa elämässä ja se kertoo tilanteesta, missä yhtye oli noin vuosi sitten. Pitkän odottelun jälkeen bändi sai täyden miesvahvuuden ja pääsi aloittamaan keikkailun. Tätä olikin odoteltu jo muutamia vuosia eli näyttämisenhalu oli kova ja motivaatio korkealla. Oli aika nousta ja näyttää munansa.

Lisää luettavaa