Kanye West esiintyy sen-bändin-josta-ei-puhuta paita päällään tuoreessa valokuvassa – bannit maailmasta?

Ye tulee, oletko valmis?

20.01.2024

Kiistanalaisista ulostuloistaan tunnettu yhdysvaltalaisräppäri Kanye West, nykyiseltä nimeltään Ye, esiintyy tuoreessa Instagram-kuvassa laajalti pahennusta herättävän norjalaisen black metal -akti Burzumin paita päällään. Yhtyeen nimi on niin kirottu, että muun muassa Facebook on jaellut hanakasti banaania sen viljelijöille.

Syynä on bändin takana oleva herra Varg Vikernes, nykyiseltä nimeltään Louis Cachet, joka tunnetaan myös pseudonyymillä Count Grishnackh. Vikernesin tilillä on kirkonpoltteluista ja Mayhemin kitaristi Euronymouksen murhasta saatu 21 vuoden vankeustuomio, rasistisia ja antisemitistisiä lausuntoja sekä pidätys terrori-iskun suunnittelusta, joskin viimeisen kohdan osalta syytteistä luovuttiin pian.

Nyt amerikkalainen räppäri, laulaja ja tuottaja Jpegmafia julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa Westin kanssa. Westillä on yllään Burzumin pitkähihainen paita, jossa on kenties kuuluisin kuva Count Grishnackhista piikkinuija, eli niin kutsuttu aamutähti kädessään.

Kuinka ollakaan, kuvan kommenttikenttä on räjähtänyt ja vuorokaudessa sinne on kirjoitettu yli 11 000 kommenttia. Monissa ihmetellään, miksi Jpegmafia veljeilee natsin kanssa.

Päivitys katsottavissa alla.

Lisää luettavaa