Kauan siirtyy vanhasta ja väsyneestä uuteen ja tuoreeseen – suomeksi laulavan venäläisukrainalaisyhtyeen video ensiesityksessä

Lapsenmuisto on syyskuussa julkaistavan Kaiho-albumin esikoissingle.

16.08.2017

Alun perin Venäjältä ponnistava, nykyisin Ukrainasta käsin operoiva Kauan julkaisee seitsemännen pitkäsoittonsa Kaiho syyskuun 22. päivä. Esimakua pitkäsoitosta saadaan nyt Infernon ensiesityksessä olevalta Lapsenmuisto-singleltä, joka toimii samalla levyn trailerina. Lapsenmuiston video on kuvattu alkukeväästä vanhan liiton tapaan filmille.

– Video kuvaa siirtymistä vanhasta ja väsyneestä johonkin uuteen ja tuoreeseen. Se on kuvattu mustavalkoisena ja sen kehittäminen osoittautui todelliseksi riesaksi, koska niin harva taho tarjoaa enää kehityspalveluita, kertoo yhtyeen johtohahmo Anton Belov.

Suomeksi laulavan yhtyeen uuden levyn sanoituksista vastaa laulaja ja lauluntekijä Marja Mattlar, joka on raskaamman musiikin ystäville kenties tutuin Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeelle tekemistä sanoituksistaan. Belov kertoo tutustuneensa Mattlarin musiikkiin Lahdessa asuessaan ja rakastuneensa tämän yksinkertaisiin, mutta syvällisiin sanoituksiin. Kun kävi ilmi, että yksi Mattlarin pojista kuuntelee Kauan-yhtyeen musiikkia, oli yhteistyö sinetöity.

– Rakastan sitä, miltä jokainen suomen kielen sana kuulostaa ja miten se toimii yhdessä musiikkini kanssa. Koska kieltä puhuu vain viisi miljoonaa ihmistä, sitä voi hyvin käyttää instrumenttina ja äänteet toimivat tehokeinona siitäkin huolimatta, ettei kuulija ymmärrä, mitä kappaleessa sanotaan.

YouTube video

Lisää luettavaa