Korn-kitaristi muistelee hetkeä, jolloin tämä lankesi Maynard James Keenanin trollaukseen

Brian ”Head” Welch käväisi hiljattain Theo Vonin ja Matthew Cole Weissin Allegedly-ohjelmassa haastateltavana. Voit kuunnella koko podcastin tuolta alempaa (trollaustarina alkaa aikamerkistä 39:30).

Huumeongelmien kanssa paininut Head tuli uskoon ja erosi Kornista vuonna 2005 saadakseen elämänsä jälleen raiteilleen. Tuohon aikaan Head oli niin hurahtanut kristinuskoon, että hän julisti muiden rokkarien seuraavan pian hänen esimerkkiään ja löytävän Jumalan.

Yksi omalaatuisesta huumorista tunnettu laulaja palautti kuitenkin Headin lähemmäs maan kamaraa onnistuneella trollauksellaan, Head kertoo Vonille ja Cole Weissille.

Tool-yhtyeen laulaja Maynard James Keenan kertoi MTV:lle jotain tyyliin ’haluan vain kertoa teille, että olen löytänyt Jumalan ja hän on muuttanut elämäni…’ ja hänestä tehtiin juttu. He pyysivät myös minulta kommenttia asiaan: ’hei, kuulitko jo Maynardista?’ ja minä olin, että ’öö kyllä vaan, Jumala kertoi minulle, että näin tulee tapahtumaan muillekin, olen todella iloinen hänen puolestaan’. Mutta se olikin pelkkää pilaa, Head muistelee.

– Sen jälkeen otin hieman etäisyyttä mediaan. En minä siitä suuttunut, ajattelin vain, että äh… meninpäs lankaan.

Head jutteli pitkässä haastattelussa myös uudesta kirjastaan, suhteestaan Korn-nokkamies Jonathan Davisiin sekä yhtyeen tulevasta levystä, jonka bändi tähtää julkaisevansa loppukesästä.

– Olemme pääpiirteittäin valmiita, hiomme vielä kulmia. Tämä levy on juuri sitä, mistä Kornissa on puhtaimmillaan kyse, Head hehkuttaa.

Toolin verkkosivuilla tosiaan ilmoitettiin huhtikuussa 2005 Maynardin löytäneen Jeesuksen ja ”jättäneensä työn alla olleen projektin (Tool äänitti tuolloin 10,000 Days -albumiaan) taakseen”. MTV tarttui iloitukseen ja teki siitä uutisen.

MTV:n uutisväki ei vain hoksannut, että ilmoitus oli päivätty aprillipäivänä. Kyseinen Jeesus – kirjoitusasultaan Jesus – osoittautuikin sillan alla eläväksi juopoksi, johon Maynard oli (tarinan mukaan) törmännyt.

– Olin itse asiassa yllättynyt, että ihmiset uskoivat siihen aprillipilaan, ottaen huomioon mistä aiheista yleensä laulan tai teen kappaleita, Maynard totesi MTV:lle jälkikäteen.