Kumikameli täyttää 30 – mitä tarjotaan kekkereissä? Verta ja suolia, tietenkin

27.04.2016

Joensuussa vuonna 1986 perustettu Kumikameli on yksi kotimaisen rockmusiikin valtavirran varjelluimpia salaisuuksia – lähinnä siksi, ettei se ole koskaan valtavirtaa nähnytkään. Hyvä niin.

Vanhemmilla päivillään antiaan levy levyltä raskauttanut bändi julkaisee 6.5. viidennentoista albuminsa, joka on nimeltään Verta ja suolia. Viikko tästä bändi karauttaa kiertueelle toisen kolmekymppisen, virolaisen JMKE-yhtyeen kera.

– Verta ja suolia on nimestään huolimatta älyttömän nätti, lempeä ja lämmin kokonaisuus, jonka teksteissä ei juurikaan kiroilla tahi muutenkaan suhtauduta negatiivisesti tahi sarkastisestikaan henkilökohtaiseen, kansalliseen tahi kansainväliseenkään nykytilanteeseen. Kappaleiden soitannolliset osuudet ovat musikaalisia ja herkästi helkkyviä, solisti Toppo Koponen valehtelee tiedotteessa. Ja liirunlaarum jatkuu:

– Tempot on pidetty maltillisina ja suurinta osaa kuulijoita miellyttävinä noin 120 bpm:n tietämillä. Kaikki hittejä säveltävät ammattilaiset tietävät, että sydämen keskivertoleposykkeen (60 bpm) kerrannaiset ovat kuulijoita eniten miellyttäviä, tanssilattiat täyttäviä tempoja. Kappaleiden lauluosuudet on tehty hartaudella ja huolella kirkumista ja rääkymistä kartellen, myös taustalauluosuudet ovat kerrassaan upeita ja pieteetillä harmonisoituja. Taiteilija Riionheimon työstämät kannet kuvastavat loistavasti äänitteen lempeää, valoisaa ja optimistista tunnelmaa.

Seuraavasta listasta näkee, millaisia sisuskaluja levy sisältää. Ja sitten voi katsoa alta musiikkivideon.

01. Betoniporsaat

02. Lieron tie

03. Tärähtäneet ja epäselvät

04. Keijusalama

05. Meidän ei kannata jäädä tänne

06. Vialliset

07. Apparatus

08. Vanhat valkeat miehet

09. Väkivalta OK!

10. En nuku enää ikinä

11. Doppelganger

12. Talven kylmin päivä

13. Alkulimaa

14. Muut nartut

15. Joutomaalla

16. Äpärä

Lisää luettavaa