Kuolemaa neljännesvuosisadan takaa – suomalaisen death metalin uranuurtajat harvinaisella yhteiskiertueella

16.12.2016

Kaksi suomalaisen death metalin uranuurtajaa, Abhorrence ja Demilich, lyöttäytyvät ensi vuoden helmikuussa yhteen ja soittavat harvinaislaatuisen yhteiskiertueen. Kaksikon kiertue alkaa Kuopiosta ja päättyy Jyväskylän ja Turun kautta Helsinkiin.

Vuonna 1989 perustettu ja seuraavana vuonna hajonnut Abhorrence oli maamme ensimmäisiä death metal -yhtyeitä, jonka jäsenistöä on bändin hajoamisen jälkeen nähty muun muassa Amorphisin, Spihan ja Impaled Nazarenen riveissä. Yhtye julkaisi lyhyen uransa aikana yhden demon ja vuonna 1991 ilmestyneen seiskatuumaisen. Kollegoitaan hieman aktiivisempi Demilich puolestaan julkaisi aikanaan Nespithe-täyspitkän (1993) ja neljä demoa ennen lopettamistaan vuonna 1993. Molemmat ovat sittemmin heittäneet satunnaisia keikkoja ja Demilich aktivoitui kymmenen vuotta sitten sillä rintamalla hieman enemmänkin.

– Edellisten Abhorrence-keikkojen jälkimaku oli sen verran hyvä, että koko porukka oli sitä mieltä, että esiintymisiä oli tehtävä ennemmin tai myöhemmin lisää. Helmikuussa ilmestyvän livelevyn kylkeen saimme mahdutettua kiireisten miesten aikatauluun pari vapaata viikonloppua, Abhorrence-laulaja Jukka Kolehmainen sanoo ja viittaa Svart Recordsin helmikuussa 2017 julkaistavaan Totally Vulgar – Live at Tuska Open Air 2013 -levyyn.

– Kannattaa tulla paikalle, sillä nämä keikat tulevat olemaan erittäin harvinaista herkkua vanhan liiton faneille.  Hieno homma on myös se, että saamme jakaa lavan yhdessä todella kovassa vireessä olevan Demilichin kanssa. Ennakkoon voisin väittää, että keikat tulevat olemaan silkkaa kuolemaa…

ABHORRENCE  & DEMILICH – SUOMEN KIERTUE 2017

10.02. – Kuopio, Henry´s Pub – liput 10€ + toimituskulut (Ennakko: Liveto.fi ja Levykauppa Äx Kuopio)
11.02. – Jyväskylä, Katse 10/12€ (Ennakko: Liveto.fi)
17.02. – Turku, TVO, liput 12/14€ (Ennakkomyynnistä ilmoitetaan tuonnempana)
18.02. – Helsinki, Bar Loose, Svart Death Night #3, Liput 12,5/14€ (Ennakko: Tiketti)

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa