Kuusumun tarina jatkuu Kuolemanlaakson ep:llä – näytepala on yhtyeen historian radioystävällisin kappale

Kuolleiden laulu -ep esittelee yhtyeen kokeellisempaa ja hitikkäämpää puolta.

29.09.2022

Kuolemanlaakso julkaisee 16. joulukuuta kolmebiisisen Kuolleiden laulu -ep:n, jonka kappaleet syntyivät samaan aikaan bändin viimeisimmän, maaliskuussa ilmestyneen Kuusumu-levyn kappaleiden kanssa.

”Tiesimme jo studioon mennessä, että äänitämme sekä täyspitkän että ep:n, sillä materiaalia oli runsaasti. Halusimme koostaa mahdollisimman toimivat albumi- ja ep-kokonaisuudet, joten levylle valikoituivat luontevasti pidemmät ja eeppisemmät raidat ja ep:lle hitimmät ja kokeilevammat. ep:n biisejä yhdistää myös se, että yhtä kertosäettä lukuun ottamatta kaikki lauluosuudet ovat puhtaita eivätkä örinää tai kärinää”, toteaa kitaristi ja biisintekijä Markus Laakso.

Ep:ltä julkaistaan virallisesti perjantaina 30.9. singlenä sen nimikappale, joka esimerkiksi on Kuolemanlaakson historian radioystävällisin kappale. Hidas ja pahaenteinen Juuret jalkojeni alla väläyttelee puolestaan polveilevampaa sävellystyyliä, kun taas melankolinen mutta tarttuva Rautasiivet vierailee Katatonian ja Kentin taajuuksilla.

”Kappaleet poikkeavat melkoisesti toisistaan, ja ne esittelevät itse asiassa uusia puolia koko yhtyeestä. Kuulijat tulevat yllättymään esimerkiksi Mikko Kotamäen laulusuorituksista, joissa on kosolti tuoreita nyansseja”, Laakso tuumaa.

Levystä julkaistaan joulukuussa rajoitettu 500 kappaleen vinyyli- ja cd-painos. Nimikkokappaleen, jolla vierailee Kuusumu-levylläkin laulanut Lotta Ruutiainen, voit kuunnella tuosta alta.

Lisää luettavaa