Laulaja Burton C. Bell ilmoitti eroavansa Fear Factorysta

"En voi tehdä töitä sellaisten kanssa, joihin en luota tai joita en kunnioita", Bell kirjoittaa tiedotteessaan.

28.09.2020

Industrial metal -veteraani Fear Factoryn leirissä on viime aikoina riittänyt draamaa. Kitaristi Dino Cazares (kuvassa vasemmalla) laittoi hiljattain pystyyn joukkorahoituskampanjan, jolla tämä sanoo keräävänsä rahoja työstääkseen uutta albumia. Laulaja Burton C. Bell (kuvassa oikealla) irtisanoutui Cazaresin touhuista kuitenkin täysin. Myöhemmin Cazares ihmetteli julkisesti Bellin sosiaalisen median kanavissa annettuja lausuntoja ja oli jo varma, että joku muu on kommentoinut Bellin nimissä.

Nyt Burton C. Bell on kuitenkin julkaissut omilla verkkosivuillaan pitkän avoimen kirjeen, jossa tämä sanoo eronneensa Fear Factorysta kokonaan.

”Pidän itseäni hyvin yksityisenä ihmisenä – pidän henkilökohtaiset asiani itselläni ja luotan niihin, joita rakastan. Kun teen julkisia lausuntoja, mietin niitä tarkkaan enkä koskaan poikkea totuudesta huolimatta jatkuvista suuntaani heitetyistä epäkunnioittavista ja perättömistä syytöksistä, joita nykyiset ja entiset jäsenet ovat tehneet. En aio ottaa osaa siihen toksiseen draamaan”, Bell kirjoittaa.

”Viimeiset vuodet ovat olleet tuskastuttavia, kun nämä jäsenet imevät intohimoni petoksillaan. Nämä kolme ovat ahneutensa vuoksi raahanneet minut keskelle lakisotkuja, jotka ovat rampauttaneet minut taloudellisesti. Lopulta nämä kolme ovat ottaneet pääsääntöisen tulonlähteeni omistukseensa. Mutta he eivät voi viedä minulta sitä 30-vuotista perintöä koneen sykkivänä sydämenä. Sitä perintöä ei yksikään nykyinen tai entinen jäsen voi minulta viedä.”

”Tutkin sieluani tarkkaan ja tulin siihen tulokseen, että en voi tehdä töitä sellaisten kanssa, joihin en luota tai joita en kunnioita. Niinpä ilmoitan faneilleni, että eroan Fear Factorysta ja keskitän jatkossa kaiken energiani ja huomioni Ascension of the Watchersiin ja muihin tuleviin projekteihin.”

”Olen ylpeä Ascension of the Watchersin viimeisimmästä albumista Apocryphasta (joka julkaistaan 9. lokakuuta, toim.huom.). Sen kirjoittaminen ja äänittäminen oli todella katarttista, taiteellinen tutkimusmatka ja kasvun paikka minulle. Löysin uudelleen intohimoni kirjoittamiseen, annoin musiikkini kukoistaa, sieluni liitää. Se pelasti minut helvetiltä, joka imaisi ison osan jokapäiväistä elämääni. Yhteistyö lahjakkaiden sukulaissielujen kanssa loi todella inspiroivan ympäristön, josta sai tukea ja molemminpuolista kunnioitusta. Sitä henkeä olen kaivannut todella pitkään.”

”Haluan kiittää fanejani tuesta, jota olen saanut läpi urani. Olen ylpeä saavutuksistani, mutta nyt on aika mennä eteenpäin. Katson tulevaisuuteen avoimin silmin, mielin ja sydämin. Taiteellinen matkani pyrkii kohti vieläkin isompia onnistumisia musiikissa, kirjoittamisessa ja taiteessani. On totta, että loppu on aina uuden alku. Sielu on vapautunut koneesta.”

Fear Factoryn suunnalta ei tätä kirjoittaessa ole vielä reagoitu Burton C. Bellin eroilmoitukseen. Seuraamme tilannetta.

Lisää luettavaa