Dino Cazares ei ymmärrä Fear Factoryn uuteen levyyn liittyvää ”tyhjänpäiväistä draamaa” – ”Haluamme vain kaikki samaa asiaa”

Draamaa tai ei, niin sekava kuvio joka tapauksessa on.

16.09.2020

Industrial metalin veteraanibändi Fear Factoryn toiminta on viime aikoina ollut vähintäänkin erikoista ja täynnä monenlaisia käänteitä. Yhtyeellä on ollut uusi levy jo useamman vuoden työn alla ja välillä sitä ovat lupailleet ilmestyväksi milloin kitaristi Dino Cazares, milloin laulaja Burton C. Bell – kunnes yhtäkkiä koko levyä ei ollutkaan Cazaresin mukaan edes olemassa.

Hiljattain Cazares laittoi pystyyn GoFundMe-joukkorahoituskampanjan, jonka kautta tämä sanoo keräävänsä varoja viimeistelläkseen tämän kauan hautuneen levyn viimein valmiiksi. Pian tämän jälkeen Bellin some-kanavissa julkaistiin kuitenkin lausunto, missä laulaja irtisanoutui joukkorahoituskamppiksesta täysin sanoen sitä ”huijaukseksi”, josta Bell ”ei hyödy mitään”. Jotkut fanit epäilivät Cazaresin käyttävän rahat kattaakseen oikeuskuluja, joita on kertynyt kitaristin taistellessa entisten jäsenten kanssa oikeudesta bändin nimeen.

Cazares kommentoi edellä mainittuja asioita tuoreessa MMM Hard N Heavy -radion haastattelussa ja sanoo juurikin näiden oikeusjuttujen estäneen bändiä julkaisemasta levyä, joka on ollut jo jonkun aikaa valmiina.

”Kun teimme levyä, emme tienneet, voiko sitä edes julkaista Fear Factoryn nimellä, koska asian käsittely oli vielä kesken ja nimi oli oikeusistuimen hallussa. Onneksi asiat selvisivät ja sain nimen taas itselleni kesäkuussa. Otin levyn sitten uudelleen kuunteluun ja tajusin, että siitä puuttuu vielä jotain joten halusin vain parannella sitä ja tehdä siitä paremman kaikin tavoin”, Cazares sanoo.

Cazares sanoo, ettei ole ollut viime aikoina missään yhteyksissä Belliin eikä ymmärrä, miksi hänen some-kanavillaan väitetään, ettei laulaja hyödy siitä mitään.

”Nuo kommentit ovat kyllä Burton C. Bellin Instagramissa ja muissa paikoissa, mutta tuo ei ole hänen tapaistaan. Ei Burton heitä tuollaisia kommentteja ihmisistä sosiaalisessa mediassa. Hän ei ole sellainen tyyppi. Joten luulen, että joku, joka hallinnoi hänen kanaviaan, on se, jolla on väärää tietoa. Ne eivät kuulostaneet sellaisilta kommenteilta, joita joku 30 vuotta musiikkibisneksessä toiminut sanoisi – ne kuulostivat sellaisen tyypin lausunnoilta, jolla ei ole mitään käryä, miten bisnes toimii. Sanon tämän siksi, koska niissä väitettiin, ettei Burton hyödy mitenkään, mutta hänhän hyötyy paljonkin, kun levy saadaan ulos”, Cazares ihmettelee.

”En ole puhunut hänen kanssaan, koska hän on tehnyt selväksi, että hän haluaa ottaa Fear Factoryyn etäisyyttä työstäessään Ascension of the Watchers -projektiaan. Niin hän on sanonut. Yleensä kun Burton työstää jotain, hän katoaa ja keskittyy täysin vain siihen. Sen olen oppinut hänestä näiden 30 vuoden aikana, jotka olemme tunteneet.”

Cazares kommentoi kampanjaan ja Fear Factoryn uuteen levyyn liittyviä huhuja ja epämääräisyyttä myöhemmin myös omilla Facebook-sivuillaan ja vakuuttaa, ettei kyseessä ole mikään huijaus eikä rahoja käytetä hänen henkilökohtaisten laskujen maksamiseen.

”Monet ovat hypänneet siihen negatiivisuuden kelkkaan eivätkä osaa nähdä totuutta. Olen saanut osaksi kovaa kritiikkiä, joista osa tulee bändin jäseniltä, osa ex-jäseniltä ja faneilta. En ymmärrä, miksi asiaan liittyy niin paljon tyhjänpäiväistä draamaa, koska loppujen lopuksi haluamme vain kaikki samaa asiaa – että voisimme nauttia upeasta Fear Factory -levystä, joka hyödyttää meitä kaikkia”, Cazares kirjoittaa.

”Haluan vain tehdä parhaan mahdollisen levyn näiden mahtavien tyyppien kanssa, jotka sen parissa työskentelevät. Levy ansaitsee killerin tuotannon, jotta siitä tulee FF-klassikko. En malta odottaa, että pääsette kuulemaan levyn, sillä se on uskomattoman hyvä. Siinä yksinkertaisuudessaan kaikki, mitä halusin. Kaikesta tästä niskaani saamasta paskasta huolimatta rakastan teitä kaikkia enkä ole kenellekään vihainen.”

Tätä kirjoittaessa Cazaresin GoFundMe-kampanja on kerännyt 17 691 dollaria. Tavoitesummaksi on asetettu 25 000 dollaria.

Lisää luettavaa