Lehti: Vanhemmat lähtivät keikkareissulle ja jättivät lapsensa yksin useaksi päiväksi – vankilatuomio uhkaa

Godflesh kiinnosti pariskuntaa enemmän kuin jälkikasvun hyvinvointi.

Godflesh

Detroit Metro Times uutisoi teksasilaispariskunnasta, joka ei ole kovin vahva ehdokas vuoden parhaimmiksi vahemmiksi. John Guerrero, 48, ja Virginia Yearnd, 39, olivat nimittäin lähteneet industrial-pioneeri Godfleshin keikalle Detroitiin ja jättäneet tyttärensä ilman valvojaa kotiin 2 000 kilometrin päähän Teksasin Springiin.

Viranomaiset saivat tapauksesta vinkin tytön isotädiltä ja poliisien tarkistaessa tilannetta he löysivät 11-vuotiaan tytön yksin kotoaan yrittämässä tehdä itselleen ruokaa hellalla. Tyttö oli poliisien saapuessa ollut puolitoista päivää yksin ilman valvontaa.

Pariskunta myönsi lopulta olleensa Detroitissa Godfleshin keikalla ja heidän mukaansa äidin siskon oli tarkoitus käydä katsomassa, että heidän tyttärellään on kaikki kunnossa. Tytön mukaan tällaisesta järjestelystä ei kuitenkaan ollut mitään puhetta eikä kukaan ollut käynyt katsomassa häntä vanhempiensa poissaollessa.

Teksasin lain mukaan alle 15-vuotiasta ei saa jättää ilman täysi-ikäisen valvontaa ja pariskunta onkin saanut syytteen toisen asteen heitteillejätöstä. Pariskunta voi saada pisimmillään jopa 20 vuotta vankeutta, mikäli heidät todetaan syyllisiksi.

Godflesh saapuu Suomeen lokakuussa osana Blowup-festivaalin ohjelmistoa. Kaikki bändiä katsomaan menevät vanhemmat voivatkin siis ottaa tästä tapauksesta vaarin ja hoitaa ne lapsenvahtiasiat kuntoon ennen keikkaa.