Lost Societyn Samy ja Santa Cruzin Archie listaavat 10 vuotta sitten kuolleen Dimebag Darrellin parhaat soolot ja riffit

08.12.2014

Panteran Dimebag Darrell menehtyi päivälleen kymmenen vuotta sitten. Kesken Damageplan-keikan esiintymislavalle ammutun kitaristin musiikki elää kuitenkin ikuisesti, vanhojen fanien lisäksi uusiakin korvapareja viekoitellen.

Piinkoviin Pantera- ja Dimebag-faneihin lukeutuvat nuoret laulaja-kitaristit Lost Societyn Samy Elbanna ja Santa Cruzin Arttu ”Archie” Kuosmanen. Timo Isoaho jututti kaksikkoa Dimebagin tiimoilta tuoreimpaan Infernoon pidemmän kaavan mukaan, mutta nostetaan Dimebagin muistopäivän johdosta muutama kysymys vastauksineen netin puolellekin.

Mistä biiseistä löytyvät Dimebagin kovimmat soolot?

Archie: – Esimerkiksi Cemetary Gatesin soolo tuo esiin Dimebagin kaikki parhaat puolet. Sieltä löytyy hitaampaa bluespohjaista fiilistelyä ja shreddiä ja whammya. Se on vähän kuin November Rainin soolo, mutta steroideissa. Toki myös This Love on todella vaikuttava soolonsa osalta.

Samy: – Cowboysilla on mielettömä juttuja tyyliin The Art of Shredding. The Great Southern Trendkilliltä löytyvän Floodsin soolo on ihan uskomaton. Biisissä on Cemetary Gates -tunnelmia, mutta outrossa on myös sellaista sateen ääntä ja Dimen erikoismeininkejä. Sitä pystyy fiilistelemään aika kovaa.

Pystyttekö nostamaan esiin joitakin Dimebagin riffejä?

Archie: – Psycho Holiday on eräs omista favoriteista sen mielettömän grooven vuoksi. Walkin riffi on tietenkin unohtumaton, eikä Cowboys from Hell ole aivan sieltä huonoimmasta päästä. Meidän seuraavalla albumilla on muuten paljon aikaisempaa enemmän Pantera-vaikutteita. Sieltä löytyy muutamakin riffi, jonka esi-isää ei välttämättä tarvitse hakea kovin kaukaa.

Samy: – Kun Pantera on aikoinaan vetäissyt jonkun Walkin livenä, niin sen jälkeen bändin kavereille on ollut aika vaikeaa lähteä vittuilemaan. Painunko helvettiin vai en, jos tuon näköiset herrat käskevät? Taidan painua.

Lue koko juttu Infernosta 10/2014 ja kuuntele edellä mainitut Pantera-styget alta.

Lisää luettavaa