Maynard James Keenan haluaa oikoa vääriä käsityksiä – ”kaikki luulevat, että muut Toolin jätkät odottelevat minua”

29.11.2016

Vaihtoehtometalliyhtye ja yksi Amerikan suosituimmista kulttibändeistä on tehnyt uutta levyä nyt yli kymmenen vuotta. Sinä aikana Tool-nokkamies on puuhannut kaikenlaista sivuprojekteista viinitilan hoitamiseen. Julkaisipa Maynard James Keenan jopa muistelmat.

Yahoo Musicin harvinaisen syväluotaavassa haastattelussa Maynard haluaa oikaista sitkeitä väärinkäsityksiä siitä, että Toolin verkkainen julkaisutahti johtuisi hänestä.

– Koska teen niin paljon kaikkea muuta, totta kai kaikki luulevat, että muut Toolin jätkät odottelevat minua. Mutta siitä ei missään nimessä ole kyse, Maynard toteaa.

– Jos Tool olisi tuotteliaampi, hommat sujuisivat tasaisemmin ja saisimme asioita aikaan hieman nopeammin, olisin luultavasti tyytyväinen. Mutta muut ovat niin pikkutarkkoja, hitaita ja tylsiä että kaikessa kestää kauan ja silloin minä tylsistyn. Minun on pakko tehdä muita juttuja odotellessani.

– Mutta niin se menee jokaisessa ryhmässä, jossa on hyvin voimakastahtoisia ihmisiä – jopa A Perfect Circlessä, jonka kanssa alamme myös työstää uutta materiaalia. Yhteisen sävelen löytämiseen vaaditaan aina pientä taistoa.

Kitaristi Billy Howerdelin ja Maynardin perustaman A Perfect Circlen viimeisin julkaisu on kokoelmalevyä varten tehty By and Down -single vuodelta 2013. Yhtyeen viimeisin studioalbumi Emotive on puolestaan vuodelta 2004.

Lisää luettavaa