”Me emme pystyisi koskaan tekemään sellaista levyä” – Bruce Dickinson ylistää Metallican menestysalbumia

"Sitä, mitä he saavuttivat tällä levyllä, ei voi aliarvioida", Iron Maiden -nokkamies toteaa.

17.08.2021

Metallican mustakantinen nimikkoalbumi täytti 12. elokuuta pyöreät 30 vuotta. The Black Albumia juhlistetaan myös tuoreessa Classic Rock -lehdessä, jossa monet kollegat kertovat ajatuksiaan levystä. Yksi heistä on Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson.

”[Maiden], Judas Priest ja Pantera saavuttivat sen risteyksen, jossa meillä olisi ollut mahdollisuus todella nousta seuraavalle tasolle. Mutta kellään meistä ei ollut munaa tehdä sitä. Metallicalla sen sijaan oli”, Dickinson toteaa.

”Heille täytyy antaa tunnustusta siitä, että he tarttuivat tilaisuuteen, ottivat riskin ja niittävät sen johdosta nyt valtavaa satoa aivan ansaitusti. Sitä, mitä he saavuttivat tällä levyllä, ei voi aliarvioida.”

Dickinsonin mukaan esimerkiksi Iron Maiden ei pystyisi koskaan tekemään sellaista levyä kuin Metallica.

”Se on yksi niitä mullistavia levyjä, jossa kaikki palaset ovat kohdallaan. Se on todella hyvin tuotettu ja jokainen nuotti on hallinnassa. Ihailen sitä, miten he tekivät sen ja mitä he tekivät biiseillään. Ja se oli hyvin tehokasta – ei ole epäilystäkään siitä, että se auttoi työntämään metallin valtavirtaan. Tiedän, ettei [Robert John ”Mutt”] Lange tuottanut sitä, mutta Bob Rockin tyyli oli hyvin samankaltainen, eli tuottajalla oli hyvin pitkälti kaikki kontrolli”, Dickinson tuumaa.

”Me emme pystyisi koskaan tekemään sellaista levyä, koska meitä ei kontrolloida niin emmekä haluaisikaan sitä. Meidän tapauksessa bussin pyörät vain tippuisivat pois ja me antaisimme tuottajalle potkut!”

Lisää luettavaa