Mercyful Fate palkittiin pioneerityöstään kotimaansa vuotuisessa Steppeulven-palkintojuhlassa

30.01.2017

Kööpenhaminassa jaettiin viime viikonloppuna Tanskan ”Emmat” eli vuotuisat Steppeulven-palkinnot ansioituneille artisteille. Tunnustukset myöntää Tanskan musiikkikriitikkojen liitto.

Tänä vuonna pioneeripalkinto merkittävästä urasta myönnettiin hevilegenda Mercyful Fatelle. Tunnustuksen vastaanottivat yhtyeen 80-luvun klassikkokokoonpanoon kuuluneet Hank Shermann, Michael Denner, Kim Ruzz sekä Timi Hansen yhdessä pitkäaikaisen managerinsa Ole Bangin kanssa.

Hank Shermann perusti Mercyful Faten vuonna 1981 laulaja King Diamondin kanssa. Mieleenpainuvat riffit ja melodiat, Diamondin tunnistettava falsettilaulu sekä okkultismista ja Saatanasta ammentaneet sanoitukset ja teemat jättivät jälkensä heavy metalin historiankirjoihin ja Mercyful Fate toimikin innoittajana Metallican ja Slayerin kaltaisten nimien lisäksi myös varhaisille black metal -bändeille.

Yhtye lopetti toimintansa vuonna 1985 kahden täyspitkän albumin jälkeen, mutta jatkoi toimintaansa jälleen 90-luvun puolivälissä. Vuoden 1999 jälkeen yhtyettä on nähty yhdessä lavalle enää satunnaisesti ja King Diamond on keskittynyt hyvin menestyneeseen soolouraansa. Shermann ja Denner perustivat puolestaan pari vuotta takaperin uuden Denner/Shermann-kokoonpanon.

Lisää luettavaa