Metal.Fucking.Hell tarjoaa täyslaidallisen äärimetallia Turussa – luvassa muun muassa Skepticismin ja A.R.G.:n juhlakeikat

Sisäfestivaali järjestetään Turussa 24.-25.9.

22.09.2021

Turussa järjestetään tulevana viikonloppuna eli 24.-25. syyskuuta Metal.Fucking.Hell -festivaali. Pääkallonpaikkana toimii Apollo ja kahden päivän aikana lavalle nousevat Torture Killer, A.R.G., Curse Upon a Prayer, Hail Conjurer, Skepticism, Cadaveric Incubator, Kalmankantaja sekä virolainen Loits.

Kotimaisen funeral doomin kärkinimi Skepticism juhlistaa Metal.Fucking.Hell-keikalla 30-vuotista taivaltaan sekä perjantaina 24.9. ilmestyvää uutta Companion-pitkäsoittoaan. Kyseessä on kuudes pitkäsoitto bändin taipaleella.

Companionin kappaleista tuli aavistuksen rivakampia. Jos jonkun odotusarvo on, että Skepticism on maailman hitain, raskain ja doomein bändi, jo Ordeal (vuonna 2015 julkaistu livealbumi) saattoi olla livesoundeineen kova pala, eikä Companion helpota asiaa, urkuri Eero Pöyry avaa Aki Nuopposen toimittamassa laajassa juhlahaastattelussa, joka julkaistaan lokakuun Infernossa.

– Meillä on ne tietyt tavaramerkit, jotka musiikissamme toteutuvat. Se tietty draamallisuus, ne tietyt jylhemmät tunnelmat ja niiden vastakohtina tummemmat vedet. En silti koe, että Skepticismissä olisi kyse jonkinlaisesta synkkyydestä tai ranteiden auki vetämisestä, vaan se tunnetila on jotain ihan muuta, lisää laulaja Matti Tilaeus.


Myös 1980-luvun loppupuolella perustettu thrash-veteraani A.R.G. soittaa tapahtumassa juhlakeikan vuonna 1991 ilmestyneen One World Without the End -kakkoslevynsä täyttäessä pyöreitä. Turussa kuullaankin koko levy alusta loppuun sekä mahdollisesti pari yllätystä. Taattua A.R.G.-rymistelyä on joka tapauksessa luvassa, lupaa kitaristi Vesa Säkkinen.

– Onhan tässä comebackin jälkeen kyseiseltä levyltä veivattu useampaakin biisiä, mutta pari zipaletta on ollut työstössä ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella. Hauskaa ja mielenkiintoista, Säkkinen kuvailee keikkaan valmistautumisen ja vanhojen muistelemisen synnyttämiä fiiliksiä.

– Kakkoslevyn sessio Oulun kupeessa Soundmix-studiolla oli kaiken kaikkiaan varsin työntäyteinen. Muistan, että homma tuntui lähes ammattimaiselta. Ekan levyn (Entrance, 1989) äänitykset meni sellaisessa hurmassa, että siinä ei ehtinyt suuria miettiä. Koukkua tuli lisää biiseihin One Worldille. Myös sanotuspuolella käsiteltiin päivän polttavia asioita. Hyvin on levy kestänyt ajan hammasta.

Laulaja-basisti Tenho ”Tepa” Kareen sanoo myös levyn toimivan edelleen hyvin – soittovirheistäkin huolimatta.

– Äänityssessiot oli aika erilaista kun nykyään. Tuottaja Niksu Nikula laittoi minutkin viikoksi treenaamaan Adorationin vokaaleja kun koko biisi en oikein sujunut. Viikon päästä taisi mennä ykkösellä sisään, Kareen muistelee.

Ohessa pari Kareenin arkistoista kaivettua kuvaa 30 vuoden takaa:


Liput Metal.Fucking.Hell -tapahtumaan myy Liveto. Yhden päivän lippu alkaen 25 euroa, kahden päivän 45 euroa.

Päiväkohtainen artistijako ja soittoaikataulut ovat seuraavat:

Perjantai 24.9.:
18:00 – ovet auki
19:00 – Hail Conjurer
19:45 – Curse Upon a Prayer
20:45 – A.R.G. (One World Without The End 30th Anniversary Show)
22:15 – Torture Killer

Lauantai 25.9.:
18:00 – ovet auki
18:45 – Kalmankantaja
19:45 – Cadaveriv Incubator
20:45 – Loits
22:00 – Skepticism

Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja.

Lisää luettavaa