Metal Hammer nimesi hauskimmat death metal -coverit – listalla myös suomalaisedustusta

Children of Bodom ja Mors Principium Est pääsivät mukaan Metal Hammerin listalle.

31.01.2024

Metal Hammer -lehden toimitus on julkaissut listan, johon on rankattu kymmenen hauskinta/erikoisinta death metal -versiointia tyystin toista tyyliä edustavista kappaleista. Joukkoon on nostettu esimerkiksi Brujerian väännös eurodance-korvamato Macarenasta, Fleshgod Apocalypsen tulkinta toisesta eurodance-renkutuksesta eli Eiffel 65:n Blue (Da Ba Dee) -kappaleesta sekä Anaal Nathrakhin versio ska-yhtye The Specialsin Man At C&A:sta.

Listalle on nostettu myös peräti kaksi suomalaisbändin tuotosta. Joukkoon ovat päässeet (joutuneet?) Children of Bodom Britney Spears -lainallaan sekä Mors Principium Est muutaman vuoden takaisella Ricky Martin -coverillaan, jota Metal Hammerin toimitus kuvailee ”nerokkaaksi hulluudeksi”.

”Mors Principium Estillä oli sekä itseluottamusta että näkemystä tarttua rakastettuun pop-bängeriin ja todeta, että ’Kyllä tämä hoituu’. Lopputulos on naurettavan mahtipontinen melodeath-pala, mutta kun katsoo sen hupsuuden läpi, tajuaa, että kappale on ällistyttävän hyvin hoidettu. Latinalainen melodia kuulostaa edelleen jännittävältä ja saa samalla kunnon metallisen potkun peruksille, eikä momentum missään vaiheessa hidastu”, Metal Hammerissa kehutaan yhtyeen Livin’ La Vida Locaa.

”Children of Bodom ymmärsi äärimetallin hupsun puolen ja selkeimmin se näkyy tässä lihamyllyn läpi jauhetussa Britneyn pop-klassikossa. Hölmöä, ällöttävää, mutta taitavasti toteutettua? Se ei voi olla kukaan muu kuin Bodom”, todetaan puolestaan Bodomin Oops!… I Did It Againistä.

Katso koko lista tarkempine perusteluineen tästä. Alta voit kuunnella listalle nostettujen Bodomin ja Mors Principium Estin taidonnäytteet.

Lisää luettavaa