Metalcore-yhtyeen keikka päättyi käsirysyyn – bändi hyppäsi yleisöä hyökyttäneiden järjestysmiesten kimppuun

20.02.2017

Järjestysmiehet eivät aina ole varsinkaan metallikeikoilla täysin tilanteen tasalla ja joka joukkoon mahtuu myös niitä tapauksia, joille järkkäriliivit ovat vain tekosyy kovistella muita. Suomessa näin on onneksi harvemmin, mutta Amerikassa tämä tuntuu olevan harmittavan yleistä.

Näin oli esimerkiksi hiljattain atlantalaisen metalcore-yhtye Attilan keikalla Milwaukeessa 16. helmikuuta. Bändin esitys päättyi sekasortoon, kun järjestysmiehet kohtelivat kovakouraisesti ja väkivalloin eturivissä olleita katsojia. Bändin kitaristi Chris Linck ei katsonut tätä toimintaa hyvällä vaan syöksyi lavalta järjestysmiesten kimppuun. Pian perässä seurasi myös laulaja Chris Fronzak. Voit katsoa fanin yleisöstä käsin kuvaamaa videomateriaalia tapahtuneesta jutun lopusta.

Fronzak välitti myöhemmin The Sickest -sivuston kautta virallisen lausunnon keikan tapahtumista. Fronzak pahoitteli faneiltaan, että he joutuivat todistamaan tapahtunutta ja bändi joutui lopettamaan keikan lyhyeen, mutta vakuutti Attilan seisovan aina faniensa tukena ja taistelevan tarvittaessa heidän puolestaan.

”En yleensä pidä minkäänlaista väkivaltaa ratkaisuna mihinkään tilanteeseen, mutta eilen illalla homma lähti täysin käsistä. Olen nähnyt liian monta kertaa, miten järjestysmies käyttäytyy aggressiivisesti ja väärinkäyttää asemaansa. Teidän tehtävänne on huolehtia yleisön ja bändin turvallisuudesta, mutta monella teistä ei ole mitään käsitystä metallikeikkojen luonteesta. Nuoret haluavat crowdsurfata ja hyppiä lavalta yleisöön, se kuuluu tähän musiikkiin. Ja jos minä selvästi käskin heitä tekemään niin, niin ette te vittu todellakaan ala satuttaa ja lyödä heitä nyrkillä päähän sen vuoksi. Tuollainen paska kuvottaa minua”, Fronzak tilittää.

”Jos satutatte faneja, satutatte meitä. Yksinkertaista. Fanimme tulevat pitämään hauskaa ja me pidämme heidän puoliaan aina.”

Yhtye julkaisi myös tuoreeltaan keikan jälkeen Twitterissä pahoittelunsa tapahtuneesta, kuten teki myös nokkamies Fronzak.

Lisää luettavaa