Metallican Kirk Hammett julkaisi ensimmäisen soolosinglensä – kuuntele Clint Eastwoodin länkkärin inspiroima High Plains Drifter

Ep-levyllinen soolomateriaalia seuraa myöhemmin perästä.

18.04.2022

Metallica-kitaristi Kirk Hammett julkaisee tulevana lauantaina eli 23.4. elämänsä ensimmäisen soololevyn. Portals-ep sisältää neljä elokuvallista instrumentaalikappaletta, joista maistiaisena on nyt julkaistu Clint Eastwoodin ohjaamasta ja tähdittämästä Ruoska-lännenelokuvasta inspiraatiota ammentava kappale High Plains Drifter.

”Sitä ei ole tehty eritoten sitä elokuvaa ajatellen, mutta kun se tuli valmiiksi, huomasin heti, että kappaleessa ja leffassa on sama tunne”, Hammett kertoo biisistä.

”Kappale sai alkunsa kaksi ja puoli minuuttia kellottaneesta flamenco-jutusta, jonka kirjoitin. Pidin siitä kovasti, mutta tiesin, että sellaista olisi hyvin vaikea integroida Metallicalle. Halusin kuitenkin käyttää sitä, vaikka se syntyikin hyvin spontaanisti. Istuskelin ulkona juuri ostamani flamenco-kitaran kanssa ja kappale vain virtasi minusta. Päätin, että se tulee vielä saamaan elämän jossain muodossa.”

Lisää luettavaa